Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque: Testy na Nürburgringu oficiálně

Diskuze (2)
Testování na Nürburgringu je dnes už součástí vývoje téměř každého nového auta. Že tomu tak je u i Range Roveru Evoque proto příliš nepřekvapí. Automobilka vypálila rybník špionážním fotografům a informace o tom zveřejnila sama.

Land Rover nachystal již představenému Range Roveru Evoque pořádnou testovací zátěž – 100 prototypů v průběhu 12 měsíců před uvedením na trh najezdí dohromady několik milionů kilometrů. Součástí tohoto programu je právě probíhající testování na Severní smyčce Nürburgringu, které je zaměřeno na dlouhé vzdálenosti a spolehlivost. Evoque najede na Nordschleife několik tisíc kilometrů jen s nejnutnějšími přestávkami.

Prototypy samozřejmě neprocházejí jen vytrvalostními testy na okruhu. Musí projít zkouškami ve vysokých rychlostech na dálnici, v hustém městském provozu v Tokiu, ve vysoké vlhkostí v džunglích a vydržet extrémní podmínky Arktidy a tropických pouští. Nezapomíná se tak ani na schopnosti jízdy mimo civilizované oblasti.

Celkem už bylo realizováno 16.700 testovacích jízd, některé z nich neprovádí ani sama automobilka, ale přímo dodavatelé jednotlivých komponent.

Kromě továrního vývojového programu, na který dohlíží podstatná část z 3500 inženýrů zaměstnaných u Land Roveru, probíhá také propagační „testování“. Po deseti metropolích (Berlin, Londýn, Madrid, Milán, Moskva, New York, Paříž, Sao Paulo, Šanghaj a Sydney) jsou pojmenovány pestrobarevně polepené prototypy, které poutají na připravovaný model a zároveň prověřují mapové podklady pro navigaci a zkouší fungování auta jako celku. Land Rover tak volí opačnou strategii než jiné automobilky, které používají polepy důsledně k zamaskování vzhledu auta, zde mají naopak zdůraznit jeho tvar a poutat pozornost okolí.

Range Rover Evoque se poprvé představil na začátku července u příležitosti oslav magazínu Vogue. Velká premiéra se odehraje 30. září na autosalonu v Paříži.

Diskuze (2)
Avatar - pumpkin
1. 9. 2010 10:11
dobrý nápad
To ich "propagačné testovanie" sa mi páči. Konečne niekto využil maskovanie aj ako reklamný podklad. Verím, že Evoque bude dizajnová a hlavné imidžová pecka. :yes: