Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ŘSD nemůže odkoupit pozemky pro stavbu obchvatu Kralup nad Vltavou

Jan Mička
Diskuze (6)
Vzpomínáte si na kauzu s Ludmilou Havránkovou, která vzdorovala sedmnáct let, než státu prodala pozemky pro výstavbu dálnice D11? Příběh začíná znova.

Kauzu s Ludmilou Havránkovou znají snad všichni, kterých se jakýmkoli způsobem dotýká doprava na dálnici D11. Majitelka rozsáhlých pozemků vzdorovala sedmnáct let, než státu prodala potřebných jedenáct hektarů půdy za 90 milionů korun. Každá mince má dvě strany, přičemž sympatizanty si najde Ministerstvo dopravy i samotná Havránková, které se však vzdorování pořádně vyplatilo.

Příběh statkářky zřejmě inspiroval i jistého Jana Millera z Holubic u Prahy, který má ve vlastnictví pozemky potřené pro stavbu spojnice mezi dálnicí D8 a rychlostní silnicí R7. Informaci uvedl server iDnes.cz, situace se později stala také terčem moderátorů jednoho z největších českých rádií.

Podle zpravodajského serveru by silnice z části fungovala jako obchvat Kralup nad Vltavou, má být dlouhá více než 21 kilometrů a počítá se s cenou okolo 8,5 miliardy korun. Projekt prý odsouhlasila většina obcí, kterých se výstavba týká, a Ministerstvo dopravy již dokonce uzavřelo se Středočeským krajem prohlášení, které o tom vypovídá.

Jan Miller o domluvě kraje s ministerstvem ví, vadí mu však narušení přirozených biokoridorů. Zástupci ŘSD již prý plánují návštěvu Holubic, aby se s mužem dohodli, ten se však zařekl, že pozemek neprodá, ani kdyby ho zabili. Doslova. Ředitelství si však věří a prozatím argumentuje novelou zákona o pozemkových úpravách, díky čemuž může být finanční stránka věci pro majitele půdy atraktivnější. Vyjednávání by však stejně mohlo trvat celé roky…

Jan Mička
Diskuze (6)
7. 10. 2014 21:27
...
To je celá tá naša slávna demokracia... ;-\
Avatar - IbizaFR
7. 10. 2014 16:03
pitoma
bodejď by ne, když si pitoma bydlí v zadeli, která je 3km od Kralup.
ať si tam zkusí bydlet u silnice rok a dá ty pozemky zdarma, pako :no: :no:
Avatar - Blue Sun
7. 10. 2014 13:40
Ano
Jojo, klasika. Jeden blb bude kazit život a zdraví desetitisícům...
7. 10. 2014 13:22
LEPŠÍ KDYŽ NEPRODÁ
Má možnost si pěkně vydělat. Pakliže neprodá, mělo by ihned následovat vyvlastnění.
Avatar - Stejsn
7. 10. 2014 09:31
Nevzdorovala,
bylo to trochu jinak. Ale to si můžete dohledat sami...