Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychle a zběsile 7: Auta skutečně létala na padácích (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Producenti sedmého pokračování filmu Rychle a zběsile se při natáčení scény s auty vyskakujícími z letícího letadla rozhodli pro skutečnou akci.

V dnešní době jsme již poměrně zvyklí na to, že představitelé filmových hrdinů i se svými rekvizitami při natáčení akčních scén poskakují ve studiu před zeleným plátnem a teprve v počítačích je za ně doplněno dramatičnosti scény odpovídající pozadí, ale producenti sedmého pokračování filmu Rychle a zběsile se v případě aut vyskakujících z letícího letadla rozhodli pro natočení skutečného výsadku na padácích.

Snímky a krátké video odhalují, že se skutečně jednalo o adrenalinem nabitou část natáčení, která si vyžádala velmi důkladnou přípravu a disciplínu prakticky od všech zúčastněných.

Sedmé pokračování filmu Rychle a zběsile sice dorazí do kin až na začátku dubna, ale oficiální upoutávky, které byly zveřejněny začátkem února, odhalují rozdíly mezi skutečnými záběry letících aut a tím, co uvidí diváci v kině.

Video: Rychle a zběsile 7 jde v dubnu do kin

Při natáčení skutečných skoků byl použit turbovrtulový nákladní Lockheed C-130 Hercules, jehož trup je dostatečně široký jen pro jedno auto, ale ve filmu letí proudový McDonnell Douglas C-17 Globemaster III, v jehož útrobách mohou stát dvě auta vedle sebe.

Na jisté změny pak lze narazit i u čtyřkolových parašutistů, jimiž byli klasický Dodge Charger, současný Dodge Challenger, Jeep Wrangler Unlimited, Chevrolet Camaro první generace a Subaru Impreza WRX STI. Ve filmu Vin Diesel zmáčkne tlačítko a teprve potom se otevře padák nad střechou jeho Chargeru, ale ve skutečnosti to bylo trochu jinak.

Je tedy vidět, že u natočeného materiálu došlo pro použití ve filmu k řadě změn a jednalo se především o zachycení samotného letu aut na padácích, což nemění nic na tom, že se jednalo o náročnou a nejen pro kameramany na padácích nebezpečnou část natáčení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
16. 3. 2015 07:48
Waaaau
Teda to je wau, ja videl z vysky 2km vyhazovat tanky, helikopteru a par bojovych vozidel, jo a jednu toyotu. Tohle mi prijde jak zprava z Novinek...nechapu smysl to sem davat...