Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S Volvem do každého počasí?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Poněkud úsměvným titulem se může pro letošní rok chlubit sedan Volvo S80.

Severovýchod Spojených států, kde se rozkládá Nová Anglie, je nechvalně známý svým vrtošivým počasím a tuhými zimami, proto se tamní obyvatelé dívají na automobily trochu jinak, než většina ostatních. Právě proto tamní asociace vydavatelů motoristického tisku New England Motor Press (NEMPA) pořádá každoročně anketu o „Nejlepší sedan do každého počasí“. Ziskem tohoto kuriózního titulu se pro rok 2002 může chlubit Volvo S80, a vlastně se ani není čemu divit – vždyť ve Skandinávii musí mít s nepříznivým počasím bohaté zkušenosti.

Součástí hodnocení byl také bariérový test podle americké metodiky, v němž získalo S80 plný počet pěti hvězdiček. Svůj nárazový test si provedly také pojišťovací společnosti, pochopitelně nejen s ohledem na bezpečnost posádky, ale také rozsah poškození automobilu, a i zde švédský sedan triumfoval. Klání se zúčastnilo také Volvo S60, které se stalo nejlépe hodnoceným automobilem své třídy.

Tak nás napadá – když mohou ve světě probíhat soutěže o to, který automobil obstojí ve specifických podmínkách té které oblasti, což takhle uspořádat v České republice anketu „Automobil s nejlepšími tlumiči“? Testovacích tratí u nás máme jako málokde jinde ve světě…

Michal Fokt
Diskuze (1)