Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.auto.cz: Saab 9000

David Bureš
Diskuze (1)
Saab 9000 byl v rámci programu Tipo 4 společně postaven se třemi modely italského koncernu Fiat. Co si o tomto seveřanovi myslí jeho majitelé?

Předchůdce Saabu 9-5, Saab 9000 byl vyráběn v letech 1984 až 1998, kdy vzniklo celkem 503.087 exemplářů tohoto modelu. Automobil byl vyvíjen společně s Fiatem Croma a Lancií Thema, po převzetí Alfy Romeo koncernem Fiat v roce 1986 byla společná platforma použita i pro Alfu Romeo 164. Křivky Saabu navrhl Giorgetto Giugiaro, šéf karosárny Italdesign.

Jestliže uvažujete nad nákupem tohoto postaršího auta, doporučujeme uživatelské recenze na Moje.auto.cz.

Nejstarší z šestice hodnocených 9000 pochází z roku 1988. Uživatel Mr-Dan v podrobné recenzi líčí, jaké bylo pořízení auta, i jaký je s ním život. Kladem auta je podle jeho majitele motor (benzinový dvoulitr o výkonu 118 kW), záporem naopak sešlý interiér. Daný exemplář má však najeto přes 300 tisíc km, a tak je to u tak zajetého vozu pochopitelná vlastnost.

Nejnovější hodnocená 9000 byla naopak vyrobena v roce 1996. Kladem 9000 Aero s dvoulitrovým motorem o výkonu 136 kW je podle jejího majitele retro luxus interiéru, či velký zavazadlový prostor. Negativem jsou na druhou stranu slabé světlomety a unavený interiér.

Uživatel jersey-se vlastnil 9000 z roku 1993 s 2,3litovým čtyřválcem o výkonu 110 kW. Na autě si chválil především pohodlný interiér, jízdní vlastnosti a motor. Mezi slabé stránky však počítal nepřesné řazení a tupé řízení.

Zbývající recenze Saabu 9000 najdete na Moje.auto.cz. Jestliže vás o tomto švédském automobilu cokoliv zajímá, neváhejte a zapojte se do diskuze.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - cri-cri
8. 5. 2011 12:01
Parádní auto
Všem mohu jen doporučit, docela mě překvapilo že 1/3 fotek z výběru je mého minulého miláčka, škoda jen že se nemohu už přes rok přihlásit do tehdějšího účtu, abych smazal tu informaci že je na prodej.