Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab v Paříži 2006

Vitek
Diskuze (4)
Kdysi vážená a renomovaná švédská značka pod křídly koncernu GM poněkud chřadne a stále více hrozí, že se z firmy z Trollhätanu stane jen jméno na karoseriích aut zrozených kdesi v Americe.

Automobilka to ale zatím nevzdává a svou budoucnost (nebo možná spíš šanci na zviditelnění) vidí ve výrobě vozů spalujících alternativní paliva. Studie BioPower Hybrid Concept (hybridní (elektromotor-zážehový motor) vůz spalující Ethanol E85) a 9-5 Aero Biopower Concept (výkonný sedan spalující etanol E85 s vysokým oktanovým číslem) ani atraktivní a velmi futuristický Aero-X (supersport schopný jezdit na čistý etanol E100 i na směs s 15% benzinu E85) nejsou sice ničím novým, ale za vyloženě staré je také považovat nemůžeme.

Prohlédnout jste si mohli také omlazený Saab 9-3 pro modelový rok 2007 s novou palubní deskou a novými převodovkami a při pohledu na koncept BioPower Hybrid Concept ukrytý v karoserii půvabného kabrioletu na bázi typu 9-3 se také sluší připomenout, že letos Saab slaví dvacáté výročí zahájení výroby otevřených automobilů.


Vitek
Diskuze (4)