Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sbarro Autobau v Ženevě 2010

Franco Sbarro proslul svými provokativními designovými kreacemi, které publikum vždy rozdělilo na nadšenou a pobouřenou polovinu. Škola automobilového designu, kterou Sbarro před dvaceti lety založil, dnes nabízí desetiměsíční specializační...

Franco Sbarro proslul svými provokativními designovými kreacemi, které publikum vždy rozdělilo na nadšenou a pobouřenou polovinu.

Škola automobilového designu, kterou Sbarro před dvaceti lety založil, dnes nabízí desetiměsíční specializační studium automobilového designu (školné 9800 euro), které pravidelně vyprodukuje nejen desítky nových adeptů na designéry, ale taky originální studie automobilů.

Studie Autobau je dílem samotného mistra Sbarra. Další automobil z řady nepraktických, ale originálních kreací, věnoval tvůrce svému příteli, závodníkovi Frédymu Lienhardovi.

Dvoumístné kupé s dvanáctiválcem uprostřed šokuje nízkou stavbou karoserie, ale hlavně přídí se třemi rohy a obrovským převisem karoserie. Dovnitř se nastupuje po odklopení krytu kabiny, v němž jsou integrovány dveře, střecha i čelní sklo.

Studie je sice bez šance na jakoukoliv, byť malosériovou výrobu, ale jedno je jisté: O Sbarrovi se zase po letošní Ženevě zase bude mluvit.

Ondřej Láník