Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania a její obchodní výsledky za prvních devět měsíců roku 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Švédský výrobce nákladních vozidel, autobusů a průmyslových motorů hlásí růst provozního zisku i čistých tržeb za prvních devět měsíců letošního roku.

Tržby společnosti Scania za první tři čtvrtletí roku 2017 vzrostly oproti stejnému období loňského roku o 15 procent na 86,4 miliard švédských korun.

Podle slov Henrika Henrikssona, prezidenta a generálního ředitele společnosti Scania, byla v tomto období letošního roku poptávka po nových vozidlech dobrá a pozitivně se vyvíjí také prodej služeb.

Prvních devět měsíců roku 2017 bylo u společnosti Scania ovlivněno vysokou úrovní investic, vyššími náklady na výrobu dvou produktových řad a méně příznivým tržním mixem, ale i přesto se podařilo zvýšit zisk na 9 080 milionů švýcarských korun, což představuje provozní zisk 10,5 procent.

Ve třetím čtvrtletí, které bylo ovlivněno vysokými náklady, začala mít měna negativní dopad na výši zisku. Objednávky nákladních vozidla vzrostly za prvních devět měsíců oproti předchozímu roku o 27 procent.

V Evropě pokračovala silná poptávka po nákladních vozidlech. Trend v Latinské Americe je rovněž pozitivní a v Brazílii, kde byla úroveň poptávky velmi nízká, můžeme v posledních měsících také vidět rostoucí zájem.

V Eurasii je trend poptávky pozitivní, zejména díky pokračujícímu oživení ruské ekonomiky. V Asii se poptávka zvýšila díky silnému prodeji v Číně a Íránu.

Objednávky autobusů a autokarů se v porovnání se stejným obdobím roku 2016 zvýšily o dvě procenta. V oblasti motorů je trend poptávky pozitivní ve všech segmentech.

Výnosy z poskytování služeb dosáhly rekordní výše 17,5 miliardy švédských korun, což představuje nárůst o 11 procent. Finanční služby vykazovaly provozní výnosy ve výši 862 milionů švédských korun a úvěrové ztráty zůstávají na nízké úrovni.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
7. 11. 2017 09:12
Re: Diesely Pumpe - düse jdou na odbyt
Většinový vlastník Scanie VW se jich zbavil, asi v elektrické troubě....
7. 11. 2017 09:10
Koupím švýcarské koruny !
Značka : nabídněte. Měna jakou svět neviděl bude mít jednou nevyčíslitelnou sběratelskou hodnotu !
6. 11. 2017 21:17
Chyba v texte
"9 080 milionů švýcarských korun,"
Avatar - Ada je zase tady
6. 11. 2017 08:23
Diesely Pumpe - düse jdou na odbyt
jen hloupí ekonomisté z VW se jich zbavili :no: