Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania má nový servis v Jihlavě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Po dvanácti letech od otevření dosavadní provozovny byl v Jihlavě otevřen nový servis pro vozidla značky Scania.

V letošním roce slaví společnost Scania Czech Republic dvacet let své existence. Mezi dárky k narozeninám této firmy se tak zařadil i nový servis v Jihlavě, který je umístěn v průmyslové zóně Hruškovy Dvory.

Moderní zázemí nahradilo dosavadní provozovnu na Brněnské ulici z roku 2002. Scania tak v České republice neustále pokračuje v rozvoji a modernizaci své servisní sítě, momentálně čítající osmnáct servisních míst.

Stavební práce na novém servisu byly zahájeny v říjnu 2013 v průmyslové části města a Scania tímto krokem vyšla vstříc nejen svým zákazníkům, ale i obyvatelům Jihlavy, protože podnik byl přesunut z centra do lépe přístupné oblasti nedaleko dálnice D1.

Vedle lepší dostupnosti se může nový servis pochlubit i větší kapacitou. Současný areál se rozkládá na ploše 10.000 m2 a samotný servis disponuje jednou montážní jámou a pracovní plochou pro opravy šesti vozidel.

Nový servis, spadající pod dealerství Jižní Čechy, byl po deseti měsících a stavebních prací slavnostně otevřen a hned prošel zatěžkávací zkouškou. Hostil totiž české finále soutěže Young European Truck Driver 2014 pro profesionální řidiče do 35 let. Kulisu vytvořily desítky zákazníků, které v Jihlavě osobně přivítali nejvyšší představitelé společnosti.

Na slavnostním otevření nechyběli generální ředitel Scania CER Peter Hornig, finanční ředitel Scania CER Peter Berner, ředitel poprodejních služeb Scania CER Radek Liška, ředitel marketingu a komunikace Scania CER Attila Vendégh a obchodní ředitel Scania Czech Republic Marián Černoch.

Během slavnostního zahájení provozu servisu uvedl Martin Plachý, ředitel dealerství Jižní Čechy, ve svém projevu mimo jiné, že od 1. září letošního roku dojde k rozšíření otevírací doby i o neděli, aby byly servisní služby dostupné po celý týden.

V jihlavském servisu navíc nejsou k dispozici pouze servisní služby pro vozidla a přívěsy nebo návěsy, ale je zde možné zakoupit nová i ojetá vozidla a rovněž si je pronajmout. Zároveň je zde možnost uzavření dlouhodobějších servisních smluv za výhodné ceny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
17. 7. 2014 09:15
D1
To je náhoda - otevřít servis přesně v půlce DéJedničky >:D

Asi je D1 kvalitou známá po celém světě.