Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania míří na Czechbus 2014

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Švédský výrobce nákladních vozidel a autobusů Scania na veletrhu Czechbus 2014 představí zástupce svých modelových pro městskou příměstskou i dálkovou dopravu.

V letošním roce se v prostorách výstaviště Incheba v pražských Holešovicích uskuteční v pořadí čtvrtý ročník veletrhu Czechbus, který je zaměřen na autobusy, hromadnou dopravu, garážovou a servisní techniku.

Vystavovatelé z autobusové branže si pro letošní ročník, pořádaný ve dnech 19. – 21. listopadu, oproti minulému roku objednali o dvě třetiny více výstavní plochy. Švédská Scania se pak na veletrh Czechbus vrací se svými autobusy po dvouleté odmlce.

Ve vnitřní expozici bude představen městský nízkopodlažní autobus Scania Citywide LF s kódovým CN 340 UB4x2EB CL1. Jedná se o 11,9 metrů dlouhé vozidlo s konfigurací dveří 2-2-2. Pohon tohoto autobusu zajišťuje devítilitrový motor na CNG o výkonu 250 kW (340 k), který samozřejmě splňuje emisní normu Euro 6.

Dalším exponátem ve vnitřní expozici bude meziměstská Scania OmniExpress 340 s celkovou délkou 12,8 metrů a třináctilitrovým motorem o výkonu 302 kW (410 k). Tento motor používá pro následné zpracování výfukových plynů výhradně SCR a několik nezávislých testů odborných periodik z Německa, Rakouska a Francie již potvrdilo jeho vynikající vlastnosti a hlavně velmi nízkou spotřebu paliva. Přenos síly na zadní nápravu pak zajišťuje manuální dvanáctistupňová převodovka s automatickým systémem řazení Scania Opticruise.

Na venkovní ploše bude vystaven ještě dálkový autokar Scania Touring HD12. Tento dvanáctimetrový komfortní autobus je vybaven stejným motorem jako meziměstský OmniExpress 340 ve spojení s dvanáctistupňovou manuální převodovkou s automatickým systémem řazení Scania Opticruise.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)