Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania odstartovala soutěž Mladý evropský řidič kamionu 2014

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Scania spouští nový ročník soutěže Mladý evropský řidič kamionu 2014 a v první fázi přijímá účastníky národních kol, jejich vítězové zamíří do evropského finále.

Šestý ročník evropské části soutěže Mladý evropský řidič kamionu 2014 (Young European Truck Driver 2014) je součástí celosvětového podniku. Ten se koná ve 40 zemích po celém světě a pro rok 2014 plánuje přijetí celkem 85.000 registrovaných účastníků.

První ročník se konal v roce 2003 jako reakce na iniciativu Evropské komise zaměřenou na zvýšení povědomí o bezpečnosti silničního provozu, hospodárnost při využívání nákladních vozidel a minimalizaci jejich vlivu na životní prostředí.

Podle zástupců projektu Scania Driver Competitions i samotných řidičů má účast v soutěžích pozitivní vliv i na zručnost řidičů a přispívá ke zvýšení bezpečnosti na silnicích.

Kvality soutěže potvrzuje i neustále rostoucí počet účastníků, který se zvýšil z 18.000 řidičů v roce 2003 na plánovaných 85.000 soutěžících pro letošní rok. Zároveň se vzrůstající popularitou se zvyšuje i zájem ze strany sponzorů a organizací zaměřených bezpečnost.

Do letošního národního kola soutěže Mladý evropský řidič kamionu 2014 se může přihlásit prostřednictvím webu společnosti Scania každý, kdo je profesionálním řidičem nákladního vozidla jakékoli značky, občanem České republiky, je držitelem platné karty do digitálního tachografu a je narozen v roce 1979 a později (35 let a méně).

Registrace účastníků včetně absolvování teoretického testu probíhá od 16. ledna do 15. dubna letošního roku. České kvalifikační kolo se uskuteční 31. května a 14. června proběhne moravské kvalifikační kolo. České národní finále se odehraje 5. července a ve dnech 12. a 13. září bude ve švédském Södertälje probíhat evropské finále.

Vítěz finále soutěže Mladý evropský řidič kamionu 2014 si pak ze Švédska odveze kromě titulu i hlavní cenu v podobě nového tahače Scania řady R v hodnotě zhruba 100.000 eur.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)