Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania OmniExpress 360 pro Jedličkův ústav a školy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost Scania Czech Republic, s.r.o. dodala pro Jedličkův ústav a školy nový autobus se specifickou úpravou a výbavou interiéru.

Příspěvková organizace Jedličkův ústav a školy (JÚŠ) funguje už od roku 1913 a za tu dobu pomohla tisícům dětí s tělesným postižením zajistit kvalitní vzdělání a přípravu na budoucí povolání.

Kromě samotného studia organizuje JÚŠ pro své studenty řadu aktivit a výletů, ke kterým do letošního února využívali téměř dvacet let starý autobus Karosa, na němž začínal být znát jeho věk a proto jeho místo zaujalo nové vozidlo, jímž se stal autobus Scania OmniExpress 360.

Za nákupem nového autobusu stojí Nadace Jedličkova ústavu, která zorganizovala veřejnou sbírku a podílela se na výběrovém řízení na specificky vybavený autobus, který kromě plošiny vozíčkáře musí disponovat vysokými nákladovými prostory, rovnou podlahou a možností vyjmout zhruba polovinu sedadel.

Novým autobusem pro Jedličkův ústav a školy se nakonec stala Scania Omni Express 360, jejíž interiér nabízí čtyřiadvacet standardních sedadel, dvacet vyměnitelných sedadel a šest míst pro vozíky. Pro nastupování vozíčkářů je pak vůz vybaven elektrickým výtahem Mega Lift.

Autobus Scania OmniExpress 360 pro Jedličkův ústav a školy je poháněn třináctilitrovým vznětovým motorem Euro 6 o výkonu 302 kW (410 k). Tento motor používá pro následné zpracování výfukových plynů výhradně SCR a několik nezávislých testů odborných periodik z Německa, Rakouska a Francie již potvrdilo jeho velmi nízkou spotřebu paliva.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Hittman
18. 3. 2015 08:15
By
mne zajímalo, zda jim Scania vyšla vstříc i cenou....když je to pro dobrou věc.