Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania One: Nová digitální platforma pro poskytování služeb (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jednomu a čtvrt milionu propojených vozidel značky Scania nabízí nová digitální platforma ucelený a jednoduchý přístup ke službám, které zvyšují efektivitu jejich provozu.

Společnost Scania na Mobile World Congress představila Scania One, poskytující jednotné digitální prostředí pro celou řadu souvisejících služeb pro provozovatele vozových parků i řidiče, které je dostupné prostřednictvím tabletu.

Scania One je založena na softwaru komunikační technologie společnosti Ericsson a podle materiálů společnosti Scania je tato digitální platforma navržena tak, aby vyhovovala různým potřebám klientů, pohybujících se v oblasti provozování nákladních vozidel.

Prostřednictvím Scania One lze využít podobných služeb jako v případě systému Fleet Management společnosti Scania, poskytujícího ho lokalizaci vozidel, plánování tras, vyhodnocování stylu jízdy řidičů i vzdálenou diagnostiku.

Mezi služby, které Scania One zahrnuje patří například digitální kontrola vozidla před jízdou nebo Scania Assistance, umožňující řidiči kontaktovat asistenční službu a upřesnit jeho polohu pro zajištění co nejrychlejší opravy na místě nebo odtažení nepojízdného vozidla.

Scania uvádí, že služby poskytované svou novou digitální platformou bude průběžně rozšiřovat, aby co nejvíce přispěla k efektivnímu provozu nákladních vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)