Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania: Partnerství je klíčem k udržitelné dopravě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Politici, manažeři, investoři, akademické obce a média jsou stále více přesvědčeni o potřebě inteligentního partnerství pro lepší budoucnost udržitelné dopravy.

Taková byla hlavní zpráva společnosti Scania z nedávného meetingu pod názvem Den Udržitelné Dopravy. Tento široký pohled na budoucnost dopravy se konal v sídle společnosti Scania ve švédském Södertälje.

Součástí akce byla řada diskusí na téma různých přístupů k řešení dopravy na bez fosilní paliva. Scania zde také předvedla autonomní dopravní řešení, včetně dvou autonomních nákladních vozů pracujících v otevřeném důlním prostředí a autonomního autobusu přepravujícího cestující na zkušební dráze Scania.

Ke stovce účastníků se připojili CEO Scania Henrik Henriksson, během dne i švédský ministr energetiky Ibrahim Baylan, vedoucí výzkumného oddělené společnosti Ericsson Sara Mazur nebo generální ředitel Švédského Energetického Úřadu Erik Brandsma.

Den Udržitelné Dopravy je pouze posledním krokem v dlouhodobém závazku společnosti Scania nalézt dopravní řešení, která jsou udržitelná a finančně dostupná. Přístup Scania k řešení této skládačky je založen na třech pilířích, jimiž jsou energetická účinnost, alternativní paliva a elektrifikace a inteligentní doprava.

Energetická účinnost je o snižování spotřeby paliva, provádění školení řidičů, jakož i optimalizaci vozidel a služeb. Výsledkem je zvýšení ziskovosti pro dopravní firmy. Stručně řečeno, ziskovost a udržitelnost jdou ruku v ruce.

Alternativní paliva a elektrifikace musí hrát větší roli v posunu směrem k dopravě na bez fosilní paliva. Technologie pro alternativní paliva, jako bioethanol, bionafta a bioplyn, byla k dispozici již více než 20 let. Jedním z posledních příspěvků společnosti Scania v této oblasti se stalo otevření první elektrifikované silnice.

Inteligentní doprava je vnímána jako velký pokrok ve světě udržitelné dopravy. Scania disponuje více než 170.000 připojených vozů a dlouhodobě spolupracuje na optimalizování dopravních toků s cílem zvýšit účinnost dopravy. Data z těchto vozidlech vytvářejí obrovské příležitosti ke snížení odpadu a optimalizaci dopravních toků.

Avšak, jak bylo zdůrazněno Dne Udržitelné Dopravy, žádné z těchto řešení nestačí samo o sobě, ale musí být kombinována. A klíčoví hráči jsou stále více přesvědčeni o potřebě partnerství k realizaci vize budoucnosti pro udržitelnou dopravu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - praděda7
10. 7. 2016 23:41
Proč?
Zatím nebyly vloženy žádné diskusní příspěvky.

.....ani se nedivím... ;-)