Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania podepsala největší zakázku roku

Vitek
Diskuze (0)
Společnost Scania, uzavřela svou letos největší evropskou smlouvu.

. Zasloužila se o to její dceřiná společnost Scania Österreich, která dodá firmě Interliner Transporte & Spedition 450 nákladních vozů. Jedná se o dosud nejvýznamnější smlouvu v historii firmy a zároveň, jak už bylo řečeno, se tento obchod stal vůbec největším kontraktem společnosti Scania v roce 2001 v Evropě.

Firma Interliner, se sídlem v Ried v Traunkreis, zakoupila v minulých letech již 200 nákladních vozů Scania. Tato dopravní a spediční společnost bude vozy Scania využívat pro své zakázky po celé Evropě. Podle rakouské pobočky Scania hrála při uzavření letošní smlouvy zásadní roli schopnost firmy nabídnout plně kvalifikovaný celoevropský servis. „Tato smlouva je obzvlášť důležitá, nejen pro naši pobočku v Rakousku, ale také pro celou evropskou servisní síť společnosti“, uvádí Hakan Sundstrom, ředitel Scania Österreich. „Je také důležité zdůraznit, že se jedná o největší smlouvu, kterou kdy Scania v Rakousku podepsala a zároveň o největší kontrakt podepsaný v letošním roce v Evropě.“

Většina vozidel bude vybavena novým šestnáctilitrovým motorem Scania V8. Kromě těchto motorů budou nové vozy dodávány též s novými šestiválcovými dvanáctilitrovými turbocompoundními motory o výkonu 470 HP. Kolem 90% objednaných vozů bude určeno pro dálkovou dopravu, ostatní vozidla budou upravena pro speciální účely. Dodávky pro společnost Interliner začnou počátkem příštího roku a budou rozloženy do období čtyř let.

Vitek
Diskuze (0)