Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania rozšiřuje nabídku o chytré hodinky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Švédský výrobce užitkových vozidel spojil své síly se společností Sony a nabízí limitovanou edici chytrých hodinek Scania Watch.

Nabídka reklamních předmětů od psacích potřeb přes sběratelské modely k oblečení až po sportovní pomůcky je dnes naprosto běžná i u výrobců užitkových vozidel. Samotná Scania se může pochlubit skutečně širokou paletou tohoto zboží, v němž nechybí ani několik druhů stylových náramkových hodinek.

Nyní se ovšem švédskému výrobci v této oblasti povedl, krok jímž se dostává před své konkurenty. Scania se totiž spojila s firmou Sony a ta pro spolupráci poskytla svou letošní novinku v podobě třetí generace chytrých hodinek SmartWatch s GPS modulem, 4 GB vnitřní pamětí a operačním systémem Android Wear.

Displej hodinek disponuje úhlopříčkou 1,6“ a rozlišením 320 × 320 pixelů. Vedle již zmiňovaného GPS se hodinky mohou pochlubit i elektronickým kompasem, gyroskopem a mikrofonem pro nahrávání hlasových povelů.

Od výchozích hodinek značky Sony se Scania Watch odlišují designem náramku a také aplikací, která jim umožňuje komunikovat s nákladním vozidlem svého nositele.

Na svém displeji pak mohou vedle pro chytré hodinky běžných funkcí zobrazovat i řadu provozních údajů vozidla včetně spotřeby paliva, efektivity způsobu řízení nebo průměrné rychlosti.

První vydání chytrých hodinek Scania Watch vznikne v limitované edici 999 kusů, které bude spojovat jejich označení Black Griffin. Scania pak počítá s jejich dalším rozvojem prostřednictví vývoje nových funkcí, které si budou moci majitelé těchto hodinek stáhnout ve formě softwaru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)