Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania zvyšuje bezpečnost prostřednictvím nových oken

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Scania v rámci své nové generace nákladních vozidel, určených především pro městský provoz, uvedla novinku, která má výrazně přispět ke zvýšení bezpečnosti jejich provozu.

Scania v létě loňského roku uvedla novou generaci svých těžkých nákladních vozidel pro dálkovou dopravu. Na jaře letošního roku rozšířila jejich nabídku a zároveň uvedla novou generaci motorů V8. Letos v září pak uvedla novou generaci vozidel pro stavební segment a využití mimo zpevněné vozovky.

Generační výměnu svých nákladních vozidel pak Scania prozatím uzavřela v první polovině letošního prosince, kdy odhalila novou generaci nákladních vozidel, jejichž primární nasazení je ve městech a jejích blízkém okolí.

Tyto nákladní automobily zaujmou mimo jiné i novými kabinami, vyvinutými s maximálním ohledem na městský provoz. Mezi zásadní novinky v jejich řešení představují okna umístěná ve spodní polovině dveří, která míří na trh jako Scania City Safe Window.

Tato nízko umístěna okna představují pro vozidla švédské značky důležitou inovaci na poli bezpečnosti, protože umožňují řidičům zaznamenat zranitelné účastníky provozu, jako jsou děti, cyklisté a chodci v bezprostřední blízkosti vozu.

Scania City Safe Window je určeno pro dveře na straně spolujezdce a bude k dispozici s vyhříváním pro všechny verze kabin modelový řad P a L. Novinka má podle materiálů automobilky výrazně přispět k bezpečnosti provozu a rovněž ovládání nákladních vozidel v úzkých prostorech a městských ulicích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
25. 12. 2017 12:06
Já pamatuji třeba toto.
[odkaz]

A toto: [odkaz]
16. 12. 2017 17:34
i
Scania City Safe Window >:D To má Iveco už dávno >:D
16. 12. 2017 15:03
Re: AMÍCI ŠLI JEŠTĚ DÁL
a seděl jsi v tom? ;-\ rozhodně nejlepší interiér teda nemá. Možná je dobře ergonomicky poskládaný, kvalitou zpracování na vysoké úrovni, ale celkovým vzhledem a pocitem z interiéru mi to prostě zastaralé přijde a rozhodně nejsem sám...
Avatar - m.z.
16. 12. 2017 13:14
Re: AMÍCI ŠLI JEŠTĚ DÁL
Momentálně má Scania nejlepší interiér, kde vidíš těch 20 let nazpět? :-O
16. 12. 2017 09:32
Novinka možná tak u Scanie
Už před hromadou let, měl podobná okénka na obou stranách Ford Cargo a pak nepřímý následovník Iveco EuroCargo a celá vyšší řada. Postupně během let byla tato okénka z nějakého neznámého důvodu zaslepena.
U některých modelů pro rozvážkový provoz je dodával i Renault
[odkaz]
8-skrin-2-ks" target="_blank">[odkaz]
[odkaz]