Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat: Budoucnost ve znamení tří crossoverů

Tomáš Dusil
Diskuze (8)
Seat má v plánu nabídnout v nejbližší budoucnosti až tři vozy třídy SUV. Britskému Autocaru to sdělil šéf španělské automobilky Jürgen Stackmann.

Jako první by se měl představit vůz postavený na technickém základě současného Seatu Leon. V prodeji by mohl být již za dva roky. Jak může vypadat, ukazuje studie vozu IBX Concept, představená před třemi lety na autosalonu v Ženevě.

V roce 2017 by měl následovat menší crossover, jímž by Seat rád konkuroval Renaultu Captur či Opelu Mokka. Stackmann prohlásil, že by tenhle vůz měl být postaven na technice modelu Ibiza. Podle Autocaru bude k dispozici pouze s pohonem předních kol. Je to trochu zarážející, neboť technicky to vyřešit lze, což nejlépe ukazuje současné Audi S1. A třeba zmíněná Mokka pohon všech kol nabízí.

Největší otazník se vznáší nad velkým SUV. „Jeho potenciál vidím zejména v zemích Severní Ameriky. Před zahájením vývoje ale plánujeme udělat průzkum trhu, zda takové auto klienti vůbec chtějí. Teprve na základě jeho výsledků se rozhodneme co dál,“ říká Stackmann.

Tomáš Dusil
Diskuze (8)
30. 10. 2014 20:49
Re: Čas běží!
Nepovedal by som, ze hotove. Sice som uz videl prve prototypove diely, ktore maju velmi blizko k seriovemu vzhladu. Relativne velke zmeny v dizajne este prebiehaju. Aspon, co sa tyka exterierovych dielov.
30. 10. 2014 19:36
Re: Čas běží!
třeba :-)
Avatar - Jaros71
30. 10. 2014 19:33
Re: Čas běží!
Už tady dávno měl být!
Třeba jako převlečený Tiguan !!! :-!
30. 10. 2014 19:32
Re: Čas běží!
SUV / crossovery jsou v kurzu, podívej se kolik jich jezdí a jak raketově rostou
30. 10. 2014 13:42
Re: článek
Přesně tak, já taky dnes zjistil, že na Toledo se dají objednat full LED dopředu i dozadu a to je podle mě tedy vzhledem k auto na které to jde objednat dost důležitá zpráva...