Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat chystá elektrickou novinku pro Ženevu. A předpovídá jí velký úspěch

Stanislav Kolman
Diskuze (22)
Už nějaký čas víme, že Seat pilně pracuje na vlastním elektromobilu. Představí se na ženevském výstavišti vedle městské čtyřkolky Minimó.

Španělské automobilce vstup na trh s elektromobily značně usnadní kooperace napříč skupinou Volkswagen. Nový elektrický vůz totiž dostane platformu MEB, jež tvoří základ pro připravovaný Volkswagen I.D. Neo či mladoboleslavský Vision iV.

Nejprve se dočkáme elektromobilu VW, posléze bude následovat Seat. „Jsme druhou značkou, která po Volkswagenu použije platformu MEB. Ukazuje to, kde se naše značka nachází a v jaké roli s ní počítá vedení koncernu. Za posledních pět let jsme ukázali, že ze správných ingrediencí umíme opravdu dobře navařit. Jen se podívejte na úspěch Leonu,“ pochvaloval si Luca de Meo, šéf Seatu.

Pokud jde o elektrickou novinku, jež bude pravděpodobně hatchbackem či malým crossoverem, hotova je podle posledních informací z 97 %. Seat hovoří o dojezdu 500 kilometrů na jedno nabití, což je stejně jako u chystaných produktů VW a Škody.

Kromě elektromobilu Seat pilně pracuje také na nové generaci Leonu, u které prý máme čekat opravdovou revoluci. „Někdy je třeba udělat velký krok, abychom nebyli zastaralí. Nyní jsme připraveni na opravdu odvážný pokrok v designu,“ uvedl Alejandro Mesonero, jenž je zodpovědný za design vozů španělské značky. Leon bude prvním vozem Seatu, který dostane plug-in hybridní pohon. Podrobnosti zatím nejsou známé, ale podle všeho půjde o techniku sdílenou s novou generací VW Golf GTE.

Elektrická novinka se na ženevském výstavišti ukáže vedle konceptu Minimó, který jsme vám už představili. Je to španělská obdoba modelu Twizy, tedy elektrické čtyřkolky, která myslí hlavně na sdílenou městskou mobilitu.

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Doporučujeme

27. 2. 2019 16:04
Re: Doufám
To je zbytečný, stačí jiný logo, extra lak karoserie a jiný potahy sedadel. ;-)
Avatar - speedfred
27. 2. 2019 10:25
Re: Doufám
>:D >:D
27. 2. 2019 07:37
Re: fandím, to by se mohlo dobře prodávat
Kde vidíš kupé? Kupé bolo napr. toto: [odkaz]
Tento Seat vyzerá zaujímavo, ale je to skôr trojdverový hb.
27. 2. 2019 07:33
Re: Vypadá dobře.....ale
Myslíš, že by sa niekto stavil? To, čo píšeš, je dosť reálne. Sériová produkcia bude dosť pravdepodobne vyzerať inak. EV ako taký vyrábať budú.
27. 2. 2019 07:31
Re: Predskokan
Jejda... Ešte raz - myslím, že nejde o EV a jeho techniku, ale o marketing, filozofiu alebo model predaja. A v tom Seat môže úplne pokojne prešlapávať cestičku celém koncernu.
Či má techniku vlastnú alebo prebratú od VW je predsa úplne jedno. Ak si VW nie je istý úspechom, a to asi nie je, tak je logicky lepšie prípadný nezdar prežiť na slabšej značke ako na VW,