Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Leon ST Cupra R: Ještě okořeněnější kombík dorazí už příští rok

Stanislav Kolman
Diskuze (28)

Ještě výkonnější Leon ST Cupra R s pohonem všech kol již existuje, ve velkém se jej máme dočkat již za pár měsíců.

Španělská automobilka aktuálně nabízí Leon Cupra R s výkonem 310 koňských sil, jde však o limitovanou edici 799 kusů a navíc karosářské provedení hatchback. Vyznavači rodinných kombíků se musí spokojit s maximem v podobě dvoulitrového TSI s výkonem 300 koní, jež se páruje s manuálem či automatem a dostupný je i pohon všech kol.

Už brzy by ale nabídka mohla být obohacena o ještě ostřejší provedení zvané Leon ST Cupra R. Přeplňovaný čtyřválec by v kombinaci s pohonem všech kol a samočinným ústrojím DSG produkoval výkon 335 koňských sil.

O projektu se rozhovořil Wayne Griffiths, šéf prodeje a marketingu značky Seat. Prozradil, že výkonnější prototyp již existuje, kromě silnějšího motoru má výfuky od ABT a dvacetipalcové obutí. Auto je lakováno v černé barvě a má měděné detaily, obdobně jako hatchback Cupra R. Výčet změn pokračuje v interiéru, kde nalezneme třeba vyspělejší audio.

Griffiths v jednom z rozhovorů popíchl i konkurenci. Uvedl, že zatímco zájemci o Audi RS či BMW M si mají potřebu něco dokazovat, kupující Cupry touží po výkonu a skvělých jízdních vlastnostech. Dále uvedl, že v oblasti stylových a rychlých aut vidí na trhu značné mezery.

„Až tohle auto lidé uvidí na silnici, skočí po něm,“ slibuje zástupce automobilky Seat s tím, že první kusy dorazí do showroomů již v příštím roce. Znovu se oživila i spekulace o decentnějších úpravách zvaných Cupra Line, které by mohlo kromě nové Ibizy či Atecy dostat i velké SUV, jehož jméno se snad konečně dozvíme v příštích dnech.

Stanislav Kolman
Diskuze (28)
Avatar - JDM
22. 11. 2017 13:04
Re: Zase tie kone
je to detailík bhp je naměřený výkon v hp stejně jako PS ... moje impreza měla 160kw což je 218 ps
22. 11. 2017 12:54
Re: sportovni kombik
Úsměvná je hlavně ta představa, jak automobilky dělají karosářskou variantu (kombi) jen kvůli ČR a SK. Opravdu to někdo může myslet vážně?
22. 11. 2017 12:51
Re: sportovni kombik
Takže rychlé SUV ano, ale rychlý kombík ne? >:D
22. 11. 2017 12:48
Re: sportovni kombik
Když se chce, tak to jde (předpokládám, že myslíš kola uvnitř). Jo, kdybys chtěl převážet motorku, to by chtělo nějakou "sportovní dodávku"; na to jsou kupé atd. krátká. ;-) Ale nic proti rychlým kombi. Nebo SUV. Každému dle jeho chuti.
22. 11. 2017 12:41
Re: Zatím jen spekulace
Proč? Je normální, že má Leon silnější motor než Golf. Hlavní rozdíl byl, že Cupry byly předokolky a R byl čtyřkolka. Bylo to zřejmě i tím, že Seat patřil pod Audi. Teď je to uspořádání trochu jiné. Vem si, že i minulá generace Leonu končila na 228 kW.