Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat připravuje další SUV: Jak se ale bude jmenovat?

Tomáš Dusil
Diskuze (0)
K již zavedenému modelu Ateca a novému Arona brzy přibude další takto pojatý vůz. Jak se bude jmenovat? To Seat zatím neví. Rozhoduje veřejnost. Na výběr jsou čtyři jména. Víte jaká a co znamenají?

Španělé se rozhodli do hledání jména pro své nové SUV zapojit širokou veřejnost. Zadání bylo, aby jméno novinky pokud možno evokovalo již známá a výše zmíněná jména Ateca a Arona. Anketa byla vyhlášena 1. června letošního roku a do dnešních dnů hlasovalo už 133.332 fanoušků ze 106 zemí. Celkem bylo návrhů jmen pro novinku 10.130, přičemž všechna měla evokovat Španělsko, domov značky Seat. Z těchto návrhů nakonec vzešla čtveřice finalistů. A sice Alboran, Aranda, Avila a Tarraco. Co jednotlivá jména znamenají?

Alborán neboli Alboránské moře se nachází v nejzápadnější části Středozemního moře. Tedy ve zúženém místě mezi Španělskem a Marokem, případně Alžírskem až po Gibraltarský průliv.

Aranda je město s více než 32.000 obyvateli v provincii Burgos, který se rozléhá mezi regiony Castile a Leon. Je známé svoji produkcí vína. Aranda je rovněž autonomní společenství Aragonie, země, ležící mezi Zaragozou, Madridem a Sirií.

Avila je městečko v regionu Castile a Leon. S nadmořskou výškou 1131 metrů nad mořem se jedná o nejvýše položené hlavní město provincie ve Španělsku. Symbolem města je zeď, oddělující staré město od později vzniklých částí.

Tarraco je původně románským městem. Vzniklo již v dobách starověku. Od roku 2000 je na seznamu chráněných památek UNESCO.

Nyní lze vybírat pouze z uvedených jmen a to až do 25. září tohoto roku a to na španělských webových stránkách seat.es/buscanombre nebo seat.com/seekingname. Přidáte se?

Tomáš Dusil
Diskuze (0)