Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat slaví nejúspěšnější rok ve své historii. Zaměstnancům se odmění prémiemi

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Loňský rok byl pro značku Seat mimořádně úspěšný. Promítlo se to hlavně v zisku, jenž meziročně vzrostl o desítky procent.

Že bude loňský rok pro automobilku Seat vskutku vydařený, bylo jasné už v jeho průběhu. Značka postupně oznamovala jeden povedený měsíc za druhým, představila světu své sedmimístné SUV Tarraco a probudila k životu ryze sportovní odvětví Cupra.

Výsledkem je rekordní provozní zisk 254 milionů eur (přes 6,5 miliardy Kč), což znamená meziroční nárůst o 33,4 %. Podle včera uveřejněných výsledků koncernu Volkswagen uzavřel Seat loňský rok s příjmy z prodeje 10,2 miliardy eur, což je o 3,1 % více než v roce předchozím. Zaměříme-li se na konkrétní počet prodaných aut, Seat jich v loňském roce udal 517.600 ks, tedy o 10,5 % více než v roce 2017.

„Rok 2018 byl pro nás dalším rekordním rokem a naše finanční situace nikdy nebyla lepší,“ pochvaluje si Luca de Meo a nastínil, co nás čeká v příštích letech. „Uvedením modelu Tarraco jsme završili první fázi obnovy našeho portfolia. Brzy zahájíme druhou s ambicí stát se významným hráčem v oblastech elektrifikace, konektivity a sdílené mobility.“

Jedním z hlavních pilířů loňských prodejů bylo malé městské SUV Arona. Během prvního kompletního roku se tohoto modelu prodalo téměř 100.000 kusů, díky čemuž je Arona třetím nejpopulárnějším modelem v nabídce španělské automobilky. Vzrostla i celková produkce o 10,2 % na 528.300 automobilů. Seat aktuálně vyrábí ve španělském Martorellu, Kvasinách a Mladé Boleslavi, portugalské Palmele, Bratislavě a Wolfsburgu, kde nově vzniká Tarraco.

V příštím měsíci budou za skvělé hospodářské výsledky odměněni také zaměstnanci, kteří dostanou bonus 1068 eur hrubého (27 tisíc Kč), takže si ve srovnání s loňským rokem polepší o 49,2 %.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

15. 3. 2019 08:07
Re: potopená loď
Totálně vyhořelý jsou akorát tyhle stupidní nepřejícný haterský příspěvky tobě podobných individuí >:D :no:
Avatar - CountachSV
15. 3. 2019 07:23
potopená loď
Před 14 dny ještě totálně vyhořelá fabrika, uměle nadopovaná z VW technologií a ze Skchoudy dyzajnem slaví. Nevím, jestli je, co. Vlastní umění ukázali na Toledech a Alteách. Dneska Cupra 8-s
OMG >:D
14. 3. 2019 22:37
Prý ho měl VW zrušit jako "úplně zbytečnou" značku!
Stačí se podívat do diskusí pod články o SEATU tak dva roky zpět, co zde někteří "experti" radili, aby VW udělat se skvělou španělskou značkou! >:-[] >:D >:-[]
Avatar - 3_diamanty
14. 3. 2019 16:51
parada
seat jede.... ateca arona tarraco uz idu spravnym smerom... :yes:

chvalabohu tie casy altey a toleda na 1000 sposobov su uz fuc :yes:

uz nech je tu aj novy leon... a o rok aj nove elektro auto :yes: