Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Lotusu Dany Bahar má pozastavenou činnost

David Bureš
Diskuze (0)
Zatím není jasné, jak dlouho Dany Bahar nebude v Lotusu pracovat.

Noví majitelé Group Lotus dočasně pozastavili funkci generálnímu řediteli Lotusu Dany Baharovi. Firma akt vysvětlila tím, že má usnadnit vyšetřování stížností na jeho chování.

Vlastník Lotusu DRB-Hicom blíže neupřesnil, o jaké chování se má jednat. Již dříve se nicméně psalo o tom, že Bahar zvažuje odstoupení z funkce.

Podle mluvčího DRB-Hicom činnost v sídle Lotusu pokračuje, o vedení automobilového výrobce se v současné době starají tři zástupci mateřských společností Lotusu, což schválilo představenstvo britské automobilky.

Pozastavení funkce ambiciózního ředitele je dalším z řady problémů, kterými se tento britský malovýrobce v posledních týdnech a měsících potýká. Poté, co Proton, který je vlastníkem Lotusu, změnil majitele, se rojí zprávy, že jeho nový majitel – DRB-Hicom – nemá o britskou značku Lotus zájem.

Zahraniční média dokonce informovala, že si DRB-Hicom najala konzultační společnost KPMG, aby pomohla Lotus prodat čínskému zájemci. Tyto zprávy však současný majitel Lotusu odmítl.

Důvodem, proč DRB-Hicom údajně nemá o Lotus takový zájem je ten, že se britská automobilka topí v dluzích. Podle zpráv z dubna má dluhy ve výši 200 milionů liber (přes šest miliard korun).

Dany Bahar před nástupem k Lotusu v roce 2009 pracoval u Ferrari. Bahar měl s Lotusem ambiciózní plány, chtěl, aby prodeje automobilky v budoucnu vzrostly až na 8.000 aut ročně. Podle jeho slov je navýšení prodejů poslední šancí, jak této továrně zajistit budoucnost. Nyní je však plánované rozšíření modelové nabídky ohroženo.

David Bureš
Diskuze (0)