Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf McLarenu Ron Dennis přišel o řidičák

David Bureš
Diskuze (4)
Šéf McLarenu Ron Dennis nesmí půl roku za volant, při posledním přestupku nezastavil na červenou.

Ron Dennis byl městským soudem ve Wokingu uznán vinným za to, že v září 2010 nezastavil na červenou ve městě Bagshot. Dennis byl potrestán třemi trestnými body, čímž se jeho bodové konto zvýšilo na 12 bodů. To znamená, že mu bude na šest měsíců zabaven řidičský průkaz.

Šéf McLarenu se u soudu hájil tím, že na červenou nezastavil, protože se bál srážky s vozem za ním, ve kterém jel jeho přítel. Dennis také tvrdil, že mu zabavení řidičského průkazu může způsobit potíže v rodinném i pracovním životě. Podle jeho vlastních slov se nebude moci o víkendech starat o dceru.

Vedle ztráty řidičáku musí také Dennis zaplatit pokutu 350 liber (asi 9.800,- Kč) a náklady na soud. Již v minulosti spáchal šéf McLarenu čtyři přestupky, které vedly k získání 12 trestných bodů.

Není to poprvé, co lidé spojení s McLarenem platí pokutu za dopravní přestupek. Pilot britské stáje Lewis Hamilton byl loni potrestán pokutou 500 australských dolarů (cca 8.700,- Kč) za neukázněnou jízdu ulicemi Melbourne. Během odjezdu ze závodního okruhu akceleroval půjčeným vozem tak rychle, že mu zahvízdaly gumy. Melbournský městský soud tehdy přihlédl k tomu, že to byl Hamiltonův první přestupek, a dále ho nestíhal.

Ron Dennis se narodil 1. června 1947. V současné době je šéfem McLaren Automotive, do roku 2009 vedl i stejnojmennou stáj formule 1. Pod jeho vedením letos McLaren uvádí na trh model MP4-12C. Ten pohání 3,8litrový motor V8 twin turbo s nejvyšším výkonem 441 kW (600 k) při 7000 min-1. Britský supersport bude od příštího roku nasazen i v okruhovém šampionátu GT3.

David Bureš
Diskuze (4)
21. 3. 2011 16:46
Re: mno u nas by ho nejaky
Komunista? Kup si taky a nebudeš závidět.
21. 3. 2011 10:33
Re: mno u nas by ho nejaky
To vies. Premotorovani chlapci z McLarenu co jazdia v meste so 400kw