Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf vývoje Audi potvrdil příchod třetí karosářské verze modelu TT

David Bureš
Diskuze (7)
Již v minulosti se spekulovalo o tom, že nabídka modelu TT se rozšíří o sedan, Shooting Brake, nebo crossover.

Zatímco předchozí generace Audi TT byly známé výhradně jako kupé a roadster, ve třetí generaci se nabídka karosářských verzí tohoto modelu rozšíří. Dřívější spekulace o rozšíření nabídky modelu TT potvrdil Ulrich Hackenberg, člen představenstva v Audi odpovědný za vývoj.

Hackenberg na mezinárodní prezentaci TT kupé uvedl, že je vedle roadsteru ve vývoji další karosářská varianta tohoto vozu, o čemž následně informoval server Automotive News Europe. Vývojářský šéf v ingolstadtské automobilce již v minulosti několikrát naznačil, že Audi hledá možnosti, jak nabídku TT rozšířit.

Šéf vývoje v Audi nicméně nesdělil, jaká varianta kupé a chystaný roadster doplní. V minulosti se spekulovalo o příchodu verze Shooting Brake, crossoveru a dokonce sedanu.

Zřejmě největší šanci na výrobu má crossover, který byl prezentován ve formě konceptu TT offroad na letošním autosalonu v Pekingu. Sám Hackenberg tehdy uvedl, že TT offroad nabízí pohled, jak by mohl vypadat budoucí model rodiny TT.

O sportovně laděném crossoveru se v minulosti hovořilo jako o modelu Q4, toto označení ale má registrována Alfa Romeo, která takto nazývá pohon všech kol. Audi tudíž muselo najít jiné jméno pro chystaný vůz, přičemž bylo vybráno právě TT.

Crossover ale není jedinou možností rozšíření nabídky. Podobu nejnovější generace TT letos v lednu naznačil koncept Allroad Shooting Brake, který byl (jak vyplývá z jeho jména) sportovně laděným kombi. O konceptu přitom šéf vývoje Audi v březnu prohlásil, že byl veřejností přijat pozitivně, a tak automobilka začala zjišťovat, co by takový vůz mohl znamenat pro řadu TT.

Nechme se tak zatím překvapit, do jaké oblasti se Audi TT ještě podívá. V současnosti je pouze jisté to, že se i třetí generace tétéčka bude prodávat jako kupé a roadster. Kupé debutovalo na jaře v Ženevě a během podzimu zamíří k zákazníkům, roadster poprvé uvidíme na říjnovém autosalonu v Paříži a do prodeje se dostane na jaře příštího roku.

David Bureš
Diskuze (7)
15. 9. 2014 22:04
Re: VELKÝ KULOVÝ AUĎÁCI a AUDINY
jj
já myslím že zas tak horký to nebude [odkaz] ;-)

>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - AUDIRS6
15. 9. 2014 12:14
Re: Audi
Keby sa im pred rokom, či dvoma podarilo kúpiť tú Alfu, nemali by teraz takéto dylemy.
Proste niečo športovejšie - kupéčkovitejšie by sa volalo Q4, a TT by mohli rozšíriť o ten SB. a vybavené :-) - takto mi to prijde ako taký kompromis, že čo viac treba a ako to napasovať hierarchicky, dizajnovo a cenovo do ponuky. Totiž "crosoverové" TT by mohlo byť vzhľadom na imimidž TT drahšie než "Q4" - derivát Q3.
Ja si ale nemôžem pomôcť - sedany sú mi blízke - preto "4 dverové kupé" na bázi TT by som tiež uvítal :yes: - odstup od A3 sedan by bol aj cenový aj imidžový dostatočný :
potrebujú 4 dverové kupé proti CLA - nach sa páči ;-) . A3 sedan je bohužiaľ Európsky asi menej zaujímavá záležitosť, i keď ja mu držím palce - ako taká malá náplasť pre tých, ktorí ešte stále očakávajú 4,5 m sedan ktorí aj pekne vyzerá, nepoznám lepšiu voľbu. Hold - A4 trochu narástla...
Avatar - white label
15. 9. 2014 10:28
Re: sedan
Jj, viz 10:19
15. 9. 2014 10:24
Re: sedan
Můj tip by byl shooting brake. Konceptů ukázali několik, očividně jim leží na mysli. Na druhou stranu, otálí s ním dost dlouho a crossovery jsou celkem v kurzu. Pokud však nebude ve stylu posledního SB, tak bych nečekal, že crossover zařadí mezi TT.
Avatar - white label
15. 9. 2014 10:19
Re: Audi
Určitě to bude sb, jestli bude "přizvedlý" a nakolik je druhá věc.