Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEMA 2005: Ford GTX1 Roadster

Ondřej Láník
Diskuze (165)
Nejnovějším výsledkem spolupráce Fordu a prestižních tuningových firem je nový roadster postavený na bází supersportovního Fordu GT.

Nejnovějším výsledkem spolupráce Fordu a prestižních tuningových firem je nový roadster postavený na bází supersportovního Fordu GT.

Od roku 1999 spolupracuje Ford s mnoha významnými tunery do té míry, že předává dokumentaci k vozům v elektronické podobě. Sportovní úpravy pak vycházejí z originálních konstrukčních a výrobních podkladů. Vše je přesnější a rychlejší. Dalším důkazem důvěry a úzké spolupráce mezi velkou automobilkou a ladičskou firmou je studie roadsteru GTX1.

Fordův supersport GT se v Las Vegas na výstavě SEMA 2005 představuje bez střechy. Genaddi Design Group se hlavní měrou zasloužila o nové ztvárnění horní části nízkého automobilu. Odnímatelná střecha sestávající ze čtyř dílů se může "nosit" jako zcela uzavřená, se střešním rámem ve tvaru T nebo zcela otevřená. Mezi těmito polohami ještě existují alternativní uspořádání, s pootevřenými díly pro snadnou ventilaci interiéru. Panely lze po sejmutí uložit uvnitř roadsteru, takže nepřízně počasí se není třeba bát.

Střešní panely jsou, stejně jako karosérie, lakovány ve žluté barvě Valencia, se kterou kontrastují titanově stříbrné podélné pruhy.

Přepracován byl také rozměrný zadní panel, který je nyní tvořen dvěma ochrannými oblouky za sedadly, na něž navazují dva "hrby", takže výsledná silueta se příliš neliší od uzavřeného Fordu GT.

Výjimečné je také to, že Ford dává již teď odpověď případným zájemcům o tento automobil. Stačí prý udělat dvě věci. Zajít k dealerovi Fordu s objednávkou kupé GT a pak kontaktovat úpravce Genaddi Design Group, který zařídí zbytek.

Ondřej Láník
Diskuze (165)
1. 11. 2005 20:34
Re: Mazda & Ford
Jo, kvalitní, obsažné, výstižné, přínosné... prostě MARKÓZNÍ ;-)