Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEMA 2007: dvě novinky Jeepu

Aleš Jungmann
Diskuze (4)
Na autosalonu SEMA 2007 v americkém Las Vegas, který začne 30. října 2007, představí společnost Jeep oficiálně hned dvě novinky.

První je automobil postavený zřejmě pro opětovné oživení Wrangleru pick-up. Koncept Jeep JT Concept má navnadit americké publikum a připravit tak půdu pro možnou sériovou výrobu. Jeep JT je postaven na podvozku shodném s Jeepem Wrangler Unlimited. Rozvor náprav tak činí 295 cm, byla namontována 152 cm dlouhá nákladní plošina a odnímatelná pevná střecha.

Dostal také balíček na „zdolávání hor“, jehož součástí je například zvýšení podvozku o 7,6 cm firmou Superlift, 35“ pneumatiky BF Goodrich Mud Terrain, naviják Ramsey 9500 UT či zadní nárazník od společnosti Mopar. Tento zajímavý vůz v akci můžete vidět na fotografiích, kde se snaží dostat z na první pohled bezvýchodné situace. Že se mu to před objektivy fotoaparátů povedlo netřeba dodávat.

Druhou bude vůz Jeep Wrangler Ultimate. Ten je upraven tak, aby se dobře vyjímal nejen v terénu, jako klasický Wrangler, ale i městském provozu. Dostane výbavu na „zdolávání hor“ jako má jeho bráška JT Concept (bez navijáku), ale také osmnáctipalcová hliníková kola od firmy Alcoa, více chromovaných částí či látkové potahy s koženými okraji a lemy prošívané silným baseballovým stehem. Tím ale změny v interiéru nekončí. Oranžového koženého lemování se dočkal kromě sedadel i volant nebo řadící páka. Předpokládá se ovšem, že možnosti zvolit si výbavu Ultimate se zákazníci hned tak nedočkají, protože je představená spíše jen pro otestování ohlasů veřejnosti a s výrobou se podle našich informací v současné době nepočítá.

Aleš Jungmann
Diskuze (4)