Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEMA 2018: Velká galerie těch největších šíleností z legendární tuningové výstavy

David Bureš
Diskuze (0)
Americká výstava SEMA Show bývá přehlídkou nejen kreativního, ale někdy i velice šíleného tuningu. Co bláznivého je letos v Las Vegas k vidění?

Tuning, to je širokánský obor, který zahrnuje vše od decentního vyhlazení vzhledu, vyladění motoru a lehkého nastavení podvozku po rozsáhlé úpravy, které mají se všeobecným vkusem pramálo společného. I taková díla jsou k vidění na letošním ročníku dnes už tradiční přehlídky SEMA Show v Las Vegas a vy si je můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

Jak je z fotografií patrné, tuning se nevyhýbá žádnému druhu automobilu. Na přehlídce jsou tak k vidění nejen upravené v Americe tak populární pick-upy a muscle cary, ale také různé sporťáky a superauta, a to nejen z dnešní doby, ale i historie.

Styl jednotlivých kreací je opravdu různorodý, a tak jsou na SEMA Show vidět jak rat rody, tedy historická auta v zanedbaném vzhledu, lowridery, auta se sníženým hydraulickým podvozkem a obřími koly, nebo třeba vozy stylu DUB s obřími koly, silným hudebním systémem nebo zvýšeným podvozkem. Akce je tak skvělou formou inspirace pro další úpravce.

Letošní ročník oborové výstavy Specialty Equipment Market Association se koná mezi 30. říjnem a 2. listopadem v kongresovém centru v Las Vegas. Přestože není otevřena široké veřejnosti, ale jen pro profesionály z oboru, třeba loňský ročník přivítal přes 70.000 návštěvníků. Akce se koná už od roku 1967, tehdy mezi hvězdy patřily Dodge Dart pro sprinterské závody nebo Ford GT40.

David Bureš
Diskuze (0)