Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Senát chce pořídit 16 nových vozů za 8,8 milionu korun bez DPH

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Letos by měla pokračovat postupná obměna vozového parku Senátu. Vyřazená vozidla však poslouží dalším úřadům.

Senát chce letos v rámci pravidelné obměny osobních vozů pořídit 16 nových pro funkcionáře horní komory. Zakázka má stát podle odhadu 8,8 milionu korun bez daně z přidané hodnoty. Parametry veřejné zakázky zveřejnila Kancelář Senátu v elektronickém věstníku.

„Nákupem šestnácti nových vozidel pokračuje nezbytná obnova vozového parku Kanceláře Senátu. Zároveň bude možné vyřadit stejný počet zastaralých vozidel, jejichž provoz se stává méně spolehlivým a neekonomickým z důvodu vyšších provozních a servisních nákladů," uvedli zadavatelé. Vozy by chtěl Senát získat nejpozději do konce letošního roku vzhledem k tomu, že na jejich pořízení získal peníze do rozpočtu. Vyřazovaná vozidla budou nabídnuta ostatním státním úřadům.

Senát mění vozy postupně. Loni vypsal zakázku za 3,85 milionu korun bez DPH na nákup čtyř osobních vozů Škoda Octavia a dvou osmimístných mikrobusů Volkswagen Caravelle. Auta horní komoře sloužila déle než sedm let. Octavie, které využívali například jeden z místopředsedů Senátu nebo jeden z předsedů senátorského klubu, měly podle senátní tiskové tajemnice najeto od 122.164 do 189.447 kilometrů. Podobně na tom byly mikrobusy, které sloužily k přepravě senátorů například při cestách na výjezdní zasedání nebo na letiště.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
12. 6. 2015 09:21
Maximálně kolo
Já bych jim koupil jízdní kola. Víc si nezaslouží.
Avatar - Barry Lyndon
10. 6. 2015 12:39
Re: alternativy
někteří myslitelé ze státní správy jsou klidně schopní koupit diesel a ještě to odůvodnit nižšími provozními náklady... Že bez spotřební daně (kterou zde platí stát sám sobě, takže je irelevantní) vychází diesel jako totální ekonomický nesmysl (s návratností buď nikdy a nebo za x set tis. km) jim nedojde a nedojde... :-!
10. 6. 2015 08:48
alternativy
Dal bych jim na výběr mezi něčim na zemní plyn, nebo tramvají.. Proč maj smrdět v centru s autem, když by měli jít příkladem a používat hromadnou dopravu? :no:
10. 6. 2015 01:11
Chudáci
Samé náhrady a výhody a pořádně podojit stát (nás občany) to je ta "demokracie"?
9. 6. 2015 20:18
pro ten dobytek
je to adekvatni vozidlo