Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Senát zamítl eko-zóny ve městech

Diskuze (11)
Senát vrátil Poslanecké sněmovně návrh novely zákona o ochraně ovzduší.

Poslaneckou sněmovnou schválený návrh novely zákona o ochraně ovzduší neprošel Senátem. Senátoři většinou 56 z 67 přítomných vrátili návrh zpět do sněmovny.

Důvodem zamítnutí je nekoncepčnost návrhu. Senátoři se shodli, že novela, která vznikla z popudu poslanců za Moravskoslezský kraj, dává městům novou pravomoc v regulaci dopravy, ale neřeší širší souvislosti a dopady.

Návrh navíc reguluje pouze vjezd starších aut do tzv. eko-zón. Moderní automobily by nemusely zůstat na obchvatech a mohly by i ve smogových situacích zajíždět do center měst.

Jak uvádí Český rozhlas, postoj senátorů shrnul Jaroslav Kubera (ODS): „Proč vždy kvůli tomu, že je několik tisíc starých aut, má několik stovek tisíc aut platit za zelenou známku?“

Vladimír Dryml (ČSSD) zase dodal: „Opět se zde objevuje další právní paskvil. Velmi silný, chránící se jakýmsi štítem pečujícím o blaho našeho zdraví a našich obyvatel.“

Návrh nyní bude projednávat Poslanecká sněmovna. Ta buď veto Senátu přehlasuje, nebo bude nutné novelu přepracovat.

Diskuze (11)
Avatar - twistedTSD
28. 4. 2011 23:24
Re: Eko zóny ve městechRe: Zdržení
no to je ptákovina...
Avatar - euro89
28. 4. 2011 18:03
Re: Eko zóny ve městechRe: Zdržení
Ty seš dobře vygumovanej >:D >:D :no:
Avatar - ManInBlack
28. 4. 2011 17:35
Re: Eko zóny ve městechRe: Zdržení
Ti tupci v parlamentu by si měli uvědomit, že nemůžou lidi s*át a odírat do nekonečna a že naše země a lid mají už tak trochu zaběhlou tradici v defenestraci papalášů >:-[]
28. 4. 2011 16:14
Re: Eko zóny ve městechRe: Zdržení
Zakazovat auta s Euro 0-2 je nesmysl. Když vidím co vylítne z čipnutého Cayenne se spotřebou 30 na 100 a Euro4, je paradoxní že tohle super neekologické auto by v pohodě zelenou známku získalo a nějaké malé staré auto se spotřebou 5 na 100 ne, protože nemá řízený katalyzátor. Navíc, kolik asi najede člověk, který nemá ani na nové auto s dnešními cenami benzínu?
Tady jde zase jen o další zisky zelené mafie. Zelená známka bude stát pěkných pár stovek. A mimochodem, smog na severní Moravě nezpůsobují auta, ale fabriky svinící vzduch. Ale omezovat fabriky je složité, tak omezíme řidiče a budeme se plácat po zádech kolik jsme toho zase udělali pro ekologii... :no:
Avatar - ManInBlack
28. 4. 2011 13:37
Re: Kubera rulez
Přesně tak. Jde jen o regulaci pro regulaci. Ale zdrží se to ještě u pana presidenta, protože ten takovýmhle eko-blbinám vůbec neholduje.