Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Setra 417 TopClass nabízí luxusní interiér

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Setra představila na lednové výstavě autobusů UMA Motorcoach Expo v New Orleans v Louisianě exkluzivně vybavený autokar Setra S 417 TopClass.

Americká verze evropského autobusu TopClass byla vystavena na stánku prodejního a servisního partnera pro Severní Ameriku společnosti Motor Coach Industries International (MCI).

Tříosý autobus z výrobního závodu v Neu-Ulm nabízí prostor pro 40 cestujících na sedadlech Setra Voyage Ambassador. Šest dalších cestujících může využít prémiový salón v zadní části autobusu, vybavený centrálním vchodem a skleněnou střechou pro maximálně komfortní cestu.

Autokar s palubní kuchyňkou, LED osvětlením interiéru a kamerou pro zpětný chod (vybavenou čistícím zařízením) splňuje požadavky na aktivní bezpečnost podle platné legislativy USA.

K pohonu luxusně vybaveného autobusu slouží přeplňovaný vznětový šestiválec Mercedes-Benz OM 471 LA. Motor poskytuje vozidlu výkon 336 kW a zároveň plní americký emisní standard EPA 10 udávající přísné limity obsahu oxidů dusíku a pevných částic ve výfukových plynech.

Kanadská společnost Motor Coach Industries International (MCI) je jedním z předních distributorů autobusů v USA a Kanadě. Jakožto partner Daimler Buses, převzala společnost sídlící v Schaumbergu ve státě Illinois v roce 2012 výhradní práva na prodej a servis autobusů Setra ve Spojených státech a Kanadě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)