Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Setra: Autobusy pro Euro 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Organizátoři Mistrovství Evropy ve fotbale 2012 vsadili na autobusy značky Setra z koncernu Daimler.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2012 se bude konat od 8. června do 1. července v Polsku a na Ukrajině. V tomto období bude sloužit 25 nových zájezdových autobusů značky Setra pro přepravu 16 fotbalových týmů, jejich doprovodu, funkcionářů a hostů.

Při výběru těchto autobusů mělo rozhodující slovo konsorcium složené z dopravních společností Sindbad a RafTrans, které se po dohodě s evropským fotbalovým svazem UEFA jednoznačně rozhodlo pro autobusy z Ulmu.

Dopravce Sindbad má sídlo v polské Opoli a od roku 1998 provozuje mezinárodní linky s celkem 96 novými autobusy značky Setra. Také druhý varšavský dopravce RafTrans přepravuje svými vozidly od roku 1991, mezinárodní a obchodní klientelu.

Celkem dopravci Sindbad a RafTrans objednali dvanáct autobusů typu S 416 GT-HD a osm autobusů typu S 415 GT-HD řady Setra ComfortClass pro přepravu týmů. Dále autobusy S 417 GT-HD, S 419 GT-HD, a také patrový autobus S 431 DT, autobusy S 417 HDH a S 415 HDH řady Setra TopClass, které budou k dispozici funkcionářům a jejich VIP hostům.

Zápasy Mistrovství Evropy ve fotbale 2012 se budou hrát na polských fotbalových stadionech ve Varšavě, Poznani, Vratislavi, Gdaňsku, ale i na ukrajinských stadionech v Kyjevě, Doněcku, Lvově a Charkově.

Značka Setra se osvědčila již při dřívějších mezinárodních fotbalových akcích jako bylo mistrovství světa v roce 2006 v Německu, nebo mistrovství Evropy v roce 2008 ve Švýcarsku a Rakousku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)