Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Setra ComfortClass 500 je Coach of the Year 2014

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Necelý rok po světové premiéře získal luxusní zájezdový autobus Setra ComfortClass 500 titul Coach of the Year 2014.

Od roku 1989 uděluje několik evropských časopisů s autobusovou tématikou střídavě ocenění Bus of the Year a Coach of the Year. V této soutěži se odborní novináři zaměřují na praktické atributy a celkový koncept vozidel přihlášených do testu Coach Euro Test.

Prestižní ocenění autobusu Setra ComfortClass 500 udělila odborná porota právě po rozsáhlém testování. Devatenáct evropských novinářů oslovila nová generace autobusů Setra především pro svou celkovou koncepci.

Členové poroty ocenili nízkou úroveň hluku uvnitř vozidla, úroveň zpracování, výkon brzdění, bezpečnostní prvky, ergonomii, přívětivost pro pasažéry a hospodárnost zkušebních autobusů.

Od uvedení na trh do konce letošního srpna bylo prodáno celkem 80 autobusů ComfortClass 500. Setra tuto modelovou řadu představila v roce 2012 jako první koncept zájezdového autobusu, který byl od začátku vyvíjen v souladu s požadavky emisní normy Euro VI.

Autobusy Setra ComfortClass500 charakterizuje dynamický design, propracovaná aerodynamika a moderní technika. K jejich přednostem patří konstrukce skeletu s nízkou hmotností, zatímco jeho tuhost a pevnost jsou vyšší než u dosavadních autobusů značky Setra.

ComfortClass 500 již od svého představení v loňském roce splňuje požadavky emisní normy EURO VI, která vstoupí v platnost v roce 2014, a také dalších bezpečnostní a právní předpisy, která mají být zavedeny v příštích letech.

Řada autobusů ComfortClass 500 demonstrovala svou ekonomickou efektivitu v testu Record Run 2012, kdy S 515 HD dosáhl snížení spotřeby paliva o 8,2 % ve srovnání s předcházejícím modelem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)