Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seznamte se s největšími hvězdami. Tahle auta rozzáří výstavu Auta na náplavce

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Na výstavě Auta na náplavce budou k vidění vozy 20 značek. Vybrali jsme to nejzajímavější, co na vás na obou březích Vltavy čeká.

Jedinečná automobilová výstava Auta na náplavce dnes startuje. Ještě před oficiálním otevřením přehlídky v 16:00 jsme výstavní prostory prošli a vybrali to nejzajímavější, co na vás na pražských náplavkách na obou březích Vltavy mezi Železničním a Palackého mostem čeká.

Návštěvníci se na výstavě v netradičním prostředí dočkají hned 10 českých výstavních premiér. K vidění bude také unikátní trojrozměrná projekce, poslechnout si budete moci koncerty skupin Monkey Business a Jelen, případně písničkáře Tomáše Kluse, nebo třeba vyslechnete rady technického poradce a zástupce šéfredaktora Světa motorů Martina Vaculíka. A to všechno zcela zdarma, ve dnech mezi čtvrtkem 31. srpna a nedělí 3. září.

Audi A8

Hlavní hvězdou výstavy Auta na náplavce je nepochybně nová generace Audi A8, která se zatím představila jen vybraným novinářům a k její oficiální výstavní premiéře pro veřejnost teprve dojde, v září na frankfurtském autosalonu. Návštěva A8 Prahy je tak velice speciální příležitost, jak vůz s předstihem vidět. Na český trh totiž vstoupí až na sklonku podzimu.

Ostře řezaná vlajková loď Audi vedle naprostého luxusu na palubě nebo nejvybranějších materiálů bude chtít lákat na elektronické pomocníky umožňující jízdu „s vysokou úrovní automatizace.“ Zajímavostí je pak také fakt, že A8 bude prvním modelem čtyř kruhů s přepracovaným pojmenováním modelových variant, když jednotlivé agregáty budou nazvány nikoliv podle objemu, ale podle výkonu.

Video se připravuje ...

Ford Mustang

Ford Mustang patří mezi legendy. Aktuální generace se i díky oficiálnímu zahájení prodeje stala nejprodávanějším sporťákem světa, což je patrné i na českých prodejích. U nás v kategorii sportovních vozů podle statistik Svazu dovozců automobilů drží druhou příčku. Na náplavce, na Rašínově nábřeží, je vystaveno krásné kupé ve výrazném žlutém kabátu s pětilitrovým osmiválcem pod kapotou. Tenhle divoký oř bude patřit mezi nejvýraznější vozy na náplavce!

Video se připravuje ...

Kia Stonic

Prostřednictvím modelu Stonic jihokorejská automobilka Kia vstupuje do segmentu malých SUV, který je mezi zákazníky stále populárnější. Auto je postaveno na bázi malého hatchbacku Rio, s nímž sdílí 2.580 mm dlouhý rozvor náprav. Z Ria vychází také nabídka motorů čítající atmosférické čtyřválce 1.25 MPI a 1.4 MPI, přeplňovaný tříválec 1.0 T-GDI a turbodiesel 1.6 CRDi.

Také Stonic bude na pražské náplavce k vidění s předstihem před zahájením prodeje. Malé korejské SUV se začne prodávat někdy na přelomu září a října.

Video se připravuje ...

Jeep Compass

Nová generace Jeepu Compass je horkou novinkou, na český trh vstoupila teprve nedávno. A české zákazníky bude na náplavce nepochybně zajímat, protože velikostně patří Compass mezi konkurenty Škody Karoq. Na délku měří 4,39 metru, rozvor jeho náprav činí 2,64 metru, což je takřka stejně jako u mladoboleslavského SUV (délka 4,38 mm, rozvor 2,63 mm).

Jak je pro Jeep zvykem, bude chtít tento společný nástupce dosavadního Compassu i modelu Patriot lákat na perfektní schopnosti v terénu. Compass je dokonce výrobcem nazýván nejschopnějším SUV své kategorie. V základu ale každopádně nabídne jen pohon předních kol.

Video se připravuje ...

Nissan Qashqai

Nejprodávanější crossover a jeden z nejprodávanějších vozů v Evropě vůbec, Nissan Qashqai, se na náplavce představuje ve své omlazené podobě. Modernizace se dotkla hlavně asistenčních systémů, díky nimž Qashqai nově umí sám udržet v jízdním pruhu a reagovat na okolní provoz. Rovněž zvládne sám zaparkovat a při couvání varuje před vozidly v mrtvém úhlu. Zatím ale vůz nabízí jen vybrané pomocníky, jejich kompletní balíček bude k dispozici až příští rok.

Výrazně se změnil také design, modernizovaný Qashqai tak na první pohled poznáte díky přepracované přídi s novými světlomety (za příplatek adaptivními) nebo maskou chladiče sdílenou s dalšími modely značky. Vnitřek pak působí luxusnějším dojmem.

Video se připravuje ...

Škoda Octavia RS 245

Největší výstavní stánek na výstavě Auta na náplavce patří domácí značce Škoda, která na břehu Vltavy prezentuje svoji kompletní českou nabídku, s výjimkou nejnovějšího Karoqu. K vidění je tak široké portfolio od modernizovaného minivozu Citigo po SUV Kodiaq.

Největší zájem ze škodováckého portfolia bude nejspíše přitahovat nejvýkonnější nabízené auto mladoboleslavské automobilky, neboli Octavia RS 245. Ta se v Praze ukazuje jako kombi v drsňáckém černém laku.

Video se připravuje ...
Stanislav Kolman
Diskuze (0)