Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Silniční zákon: Poslanci mění senátní novelu

Diskuze (18)
Stanislav Huml společně s dalšími poslanci navrhuje zásadní změny senátního návrhu novelizace zákona o silničním provozu.

Novela zákona o silničním provozu, kterou schválil Senát, dorazila k projednání do Poslanecké sněmovny. Návrh přináší zejména rozsáhlé změny tzv. bodového systému a pokut za dopravní přestupky.

Největší publicity se už dříve dočkal bod, který na základě zjištění, že malé množství alkoholu v krvi nemá prokazatelný vliv na řidiče, ruší bodový postih při naměření hladiny alkoholu do 0,3 promile. Místo toho měla hrozit řidiči pokuta od 2500 do 5000 Kč.

Pozměňovací návrh poslance Věcí veřejných Stanislava Humla (ve své straně se specializuje na oblast dopravy) toto ustanovení z novelizace maže. Formulace „v § 125c odst. 6 písm. c) se slova "b) bodu 2" zrušují“ v jeho pozměňovacím návrhu znamená zachování sankcí na stávající úrovni bez ohledu na hranici 0,3 promile.

Huml také navrhuje vypustit ze zákona povinnost obecní police označit úseky měření rychlosti přenosnými značkami.

Další poslanecké návrhy mimo jiné odmítají zpřísnění podmínek pro získání parkovací karty tělesně postiženého a zavedení plošné povinnosti zimních pneumatik od listopadu do března „pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo (…) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat“ (Huml místo toho v diskusi navrhl bezpodmínečnou povinnost zimních pneumatik v daném období).

Další vývoj kolem novely budeme sledovat a budeme vás informovat o výsledné podobě zákona.

Diskuze (18)
15. 12. 2010 22:38
Dopravní expert
Docela by mě zajímalo, jak se člověk stane "dopravním expertem". To se někde vyučuje, nebo je na to speciální katedra na vysoké škole?
Nebo jak se k tomuhle jobu Mr.Huml dostal? Přemýšlím, že bych na to dal kluka, je to očividně nádherné zaměstnání! >:-[]

Tak pan Huml nás opět poctil a přizval nás k okamžiku, kdy znovu otěhotněl skvělými myšlenkami.
Drtivá většina jeho výplodů je snůška pitomostí a ani teď nezklamal...zakázat, přikázat, nepovolit - a to vše, občane, pro tvé dobro! Jen pan Huml ví, co je správné, a pokud si toho někdo neváží, nevidí si na špičku nosu! Hlavně žádnou svobodu a vlastní uvažování - to, občane, není nic pro tebe, já jsem přeci "dopravní expert"!
Tolik k panu H(V)umlovi.

Další návrhy jsou taky perly.
Ale než mi někdo začne vkládat do úst něco, co jsem neřekl, tak pro pořádek: v žádným případě neuznávám ožralý řidiče za volantem.

Ale už nyní existuje interní předpis PČR, který jasně stanoví NEŘEŠIT hladinu alkoholu u řidiče do 0,24.
Jejich velice nepřesný přístroj Draeger není schopen tuto hodnotu odlišit od fyziologické hladiny alkoholu v lidském dechu.
A hle - máme tu najednou řešení! Máš do 0,3? Neboj, řidiči, my to nikde neřekneme, jen zaplatíš pokutu (a ne malou), a můžeš fičet dál. Žes nic nepil? Nevadí! Tu pokutu zaplatíš!

Chce se mi zvracet...proč u nás většina věcí nemůže fungovat normálně?

Proč je Novej Zéland tak daleko, kruci... :-(
15. 12. 2010 22:22
Re: Holandský happyend
Nafoukal az prilis mnoho ...
15. 12. 2010 21:57
Re: Holandský happyend
Potkal polaka.
Avatar - prettorian
15. 12. 2010 21:46
Re: ..
za spatne parkovani body nejsou
15. 12. 2010 20:41
Re: Holandský happyend
co provedl?