Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SITRAK: Nová značka Man Truck pro Čínu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Německý MAN společně s čínskou firmou Sinotruk vytvořili novou značku nákladních automobilů SITRAK a první sériový model T7H má premiéru v Šanghaji.

SITRAK je novou značkou nákladních vozů, kterou na autosalonu v Šanghaji společně představili Chunji Ma, předseda dozorčí rady Sinotruk, a Dr. Georg Pachta-Reyhofen, generální ředitel společnosti MAN SE. Nové nákladní vozy jsou určeny pro čínský trh a mají přispět k dalšímu růstu trhu v Asii, na Středním východě, v Africe a Společenství nezávislých států.

První model nové značky představuje těžký nákladní automobil SITRAK H7T, který se představil v Šanghaji a je kombinací komponentů značky Sinotruk a techniky MAN. Výroba tohoto modelu se v závodě v Jinan v Číně rozběhne v prosinci letošního roku. V první polovině roku 2012 má prodej probíhat pouze na čínském trhu a následně se má rozběhnout i vývoz.

V Číně bude prodej zajišťovat výhradně společnost Sinotruk prostřednictvím svých dealerů a na exportních trzích budou nákladní vozy SITRAK nabízeny v prodejní síti MAN i Sinotruk. Společnosti očekávají, že do roku 2018 se bude celkový roční prodej nové značky pohybovat okolo 200.000 vozů, z nichž bude 160.000 pro čínský trh.

Nové vozy budou mezinárodně uváděny pod značkou SITRAK, ale na čínském trhu budou nabízeny pod domácím označením Shandeka. Znak nových nákladních vozů tvoří tři stylizované listy ginkgo, které symbolizují vytrvalost a vitalitu Asie.

MAN se společností Sinotruk (dříve Heavy Duty Truck Corporation) spolupracuje od roku 1983, kdy se podílel na výrobě nákladních vozů podle licence značky Steyr. V současnosti Sintruk a MAN spolupracují na dvou úrovních – poskytování kapitálu a výměně technologií. MAN do společnosti Sinotruk v roce 2009 investoval 560 milionů Eur a vlastní 25 % čínské společnosti. Všechny výměny technologií i řízení managementu probíhají na základě smlouvy podepsané oběma partnery.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Rubb
23. 4. 2011 16:23
Man
Man??? Z boku spíš Volvo FH :-| Ale co čekat od plagiátorů z Číny >:D