Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto ve firemním Muzeu vyhlásila vítěze soutěže Mladý designér

Vitek
Diskuze (0)
Více než 100 dětí z mateřských škol v Mladé Boleslavi, Vrchlabí a Kvasinách se zapojilo do soutěže Mladý designér, kterou vyhlásila společnost Škoda Auto. Výsledky byly vyhlášeny ve firemním muzeu, kde probíhá také výstava prací.

V rámci projektu Podpora rodin oslovila Škoda Auto celkem 45 mateřských škol v Mladé Boleslavi, Vrchlabí a Kvasinách. Děti měly za úkol nakreslit vysněnou Škodovku. Technika kresby nebyla nijak stanovena a jediným omezením byla maximální velikost formátu A3. Z celkového počtu 107 výkresů bylo do soutěže vybráno 74 a ty byly během dubna vystaveny ve Škoda Muzeu. Návštěvníci hlasováním vybírali nejhezčí obrázek pro každou lokalitu, kde má automobilka svůj výrobní závod.

Slavnostní vyhlášení proběhlo v prostorách muzea ve dnech 17. až 19. června a zúčastnilo se ho více než 600 dětí. Autorům nejhezčích obrázků byly předány ceny a pro všechny děti ze školek, které se do soutěže zapojily, byl připraven bohatý zábavní program s překvapením. Dětem poblahopřáli přímo i designéři Škodovky. Ocenění získali tři autoři obrázků s nejvyšším počtem hlasů z každého města a navíc byla udělena také speciální cena šéfdesignera Jozefa Kabaně. Tu získala Ema Hrnčířová z mateřské školy Sedmikráska z Mladé Boleslavi.

„Velmi nás těší hojná účast dětí z mateřských škol v okolí našich výrobních závodů. Říká se, že děti jsou naše budoucnost, a tak je možné, že mezi účastníky je i nějaký budoucí designér, který se bude podílet na podobě budoucích Škodovek,“ prohlásil Bohdan Wojnar, člen představenstva za oblast personalistiky.

Škoda Auto se zaměřuje na vzdělávání mladých lidí již delší dobu a její vysoká škola a střední odborné učiliště patří mezi kvalitní vzdělávací instituce v České republice. Firma spolupracuje s různými vysokými školami v tuzemsku i zahraničí. Vedle toho se angažuje také v podpoře a popularizaci technického vzdělávání na středních a základních školách, a to například zajištěním vybavení speciálních učeben nebo pořádáním odborných exkurzí a přednášek.

Vitek
Diskuze (0)