Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto je nejvýnosnější firmou v ČR

Roman Daněk
Diskuze (8)
Český výrobce automobilů, Škoda Auto, se za rok 2005 umístnila na prvním místě v řebříčku firem, které svým vlastníkům přinášejí nejvyšší zhodnocení investic.

Společnosti Česká kapitálová informační agentura (ČEKIA) a Central European Capital CZ (CE CAPITAL) minulý týden vyhlásily výsledky 6. ročníku soutěže “The 2005 EVATM Ranking Czech Republic”. Do tohoto projektu byla zařazeno 1 700 českých firem a porovnával se ukazatel EVA (Economic Value Added), který vypovídá o tom, zda společnosti vytvářejí ekonomickou přidanou hodnotu pro vlastníky nebo zda hodnotu vloženou investorem naopak ničí.

Za rok 2005 se společnost Škoda Auto dostala na první místo, její ekonomická přidaná hodnota dosáhla výše 4,49 mld. Kč. Další dvě místa si rozdělily energetické společnosti ČEZ a RWE Transgas, jejich EVA dosahovala výše 3,56 resp. 3,16 mld. Kč. Na dalších pozicích byl: 4. Philip Morris (2,63), 5. Plzeňský Prazdroj (2,30), 6. T-Mobile (2,12) atd.

Českému výrobci automobilů, společnosti Škoda Auto, se podařilo triumfovat i v soutěžích o největší českou společnost v objemu tržeb, stala se také největším českým vývozcem a je nejobdivovanější společností v očích předních českých manažerů.

Zdroj: HN a cekia.cz

Roman Daněk
Diskuze (8)
23. 11. 2006 11:00
Re: Ja gut!
Stálo by za zmínku vědět jaké obrovské množství peněz ze Škodovky teče a ZŮSTAVÁ v ČR. Jenom na výplatách si měsíčně odnesou zaměstnanci přes 1/4 miliardy korun. Škoda-Auto se velmi výrazně podílí na domácím produktu, buďme rádi, že jí máme, že nám dělá dobrou reklamu. :yes:
Avatar - Perun
23. 11. 2006 09:01
Ja gut!
Jen by ještě stálo za zmínku, kam ty peníze tečou >:-[] Streja Helmut by nám mohl vyprávět :-)