Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto v roce 2010: Provozní zisk víc než 11 mld. Kč

Diskuze (35)
Největší domácí automobilka loni téměř zdvojnásobila provozní zisk. Prodej loni vzrostl o 11,5 % na rekordních zhruba 763.000 vozů.

Česká automobilka Škoda Auto loni téměř zdvojnásobila provozní zisk na 11,316 miliardy korun z 5,924 miliardy v předchozím roce. ČTK to dnes sdělil mluvčí firmy Rudolf Dreithaler. Dodal, že tržby automobilky se v loňském roce zvýšily na 220 miliard korun z předloňských 188 miliard.

Dreithaler tak upřesnil údaje z výroční zprávy mateřské společnosti Volkswagen, podle kterých se zisk více než zdvojnásobil na 447 milionů eur z předloňských 203 milionů eur.

Škoda již dříve oznámila, že její prodej loni stoupl o 11,5 procenta na rekordních zhruba 763.000 vozů. Česká automobilka loni těžila ze silného růstu poptávky na rozvíjejících se trzích v Číně, Indii a Rusku. Firmě se také dařilo rozvíjet vedoucí postavení na českém trhu.

Škoda Auto, která patří do koncernu Volkswagen už dvacet let, nevyrábí auta jen v Česku. Své závody má také v Číně, Rusku, Indii a na Ukrajině. Do roku 2018 chce Škoda celosvětový prodej minimálně zdvojnásobit. Proto plánuje rozšířit nabídku modelů a posílit aktivity na mezinárodních trzích.

Mateřská společnost Volkswagen dnes potvrdila, že její provozní zisk se loni zhruba zečtyřnásobil na rekordních 7,1 miliardy eur. Dodala, že počítá s rekordními výsledky rovněž v letošním roce. Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě.

Diskuze (35)
Avatar - white label
11. 3. 2011 16:26
Re: jsou to troskari BMW je jinej kadr
To jo, on už toho o sobě dost říká jen tím svým nickem... ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
11. 3. 2011 10:38
Re: jsou to troskari BMW je jinej kadr
Nemá cenu se více vzrušovat, dal jsem se na cestu pomoci a bude sesnažit cosowrtha vychovat, udělat z nej inteligentně smýšlejícího diskutéra. Začal jsem tím, že jsem ho zasvětil do tajů diskuze. Jestli budu úspěšný ukáže až čas, ale moc velké naděje si nedávám >:D
Avatar - Parda71 (BMWfans)
11. 3. 2011 10:34
Re: jsou to troskari BMW je jinej kadr
Zjevně nechápeš funkci diskuze. Ale rád tě poučím, ostatně rád pomáhám slabším. Princip diskuze je možnost komunikace lidí, kteří ale od sebe mohou být libovolně vzdáleni. A diskuze je nevázána, platí jen pár nepsaných pravidel jako slušnost, dodržovat pravopis (což je u tebe někdy dost problém), pokud možno dodržovat téma diskuze článku a taky fakt, že diskutovat může každý s každým. Což znamená že kdokoliv můžu reagovat na příspěvky jaké se mu zlíbí. Tudíž, když se mi "zalíbil" tvůj příspěvek a jeho vtipná reakce od petrumra, tak jsem reagoval taktéž. Toť ve zkratce princip diskuze.
P.S. Až budeš příště potřebovat s něčím zase poradit, tak se neostýchej, rád pomůžu :-) ;-)
11. 3. 2011 08:18
Re: jsou to troskari BMW je jinej kadr
Těžko říct, ale o sobě toho řekl celkem dost.
Avatar - white label
10. 3. 2011 23:29
Re: jsou to troskari BMW je jinej kadr
A nenapadlo tě náhodou srovnávat zisky BMW spíš s MB a Audi? Nenapadlo, že... >:-[]