Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto bude za několik let ve Vrchlabí vyrábět jen komponenty

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
V příštích letech tam bude zatím vyrábět model Roomster, jehož výroba se do Vrchlabí přesune ze závodu v Kvasinách.

Největší česká automobilka Škoda Auto uvažuje o tom, že za několik let přestane ve svém závodě ve Vrchlabí na Trutnovsku vyrábět celá auta.

Mohly by se tam pak vyrábět třeba motory, převodovky nebo přední části aut. V příštích letech tam bude zatím vyrábět model Roomster, který se do Vrchlabí přesune ze závodu v Kvasinách. ČTK to řekl předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland.

"Budoucnost výrobního závodu může být dlouhodobě zajištěna jen v případě, že se v něm vyrábí za konkurenceschopných podmínek. Plán na takovou výrobu ve Vrchlabí připravujeme," řekl Vahland. Uskuteční ho až za několik let, v příštích rocích bude sjíždět z výrobních linek ve Vrchlabí model Roomster. Ten se tam na přelomu roku přesune z Kvasin.

V dlouhodobém horizontu automobilka prověřuje další možnosti, co ve Vrchlabí vyrábět. Mohly by to být například komponenty v podobě motorů nebo převodek. V úvahu přicházejí také větší celky aut, jako jsou například celé přední části vozu či nápravové skupiny, řekl ČTK mluvčí Škoda Auto Rudolf Dreithaler.

V závodě ve Vrchlabí, kde pracuje kolem 1070 zaměstnanců, by se mohla vyrábět vedle modelu Roomster například převodovka DQ200, napsal dnes server Novinky.cz. Na Světové koncernové radě Volkswagenu za to podle serveru loboval předseda odborů Jaroslav Povšík. Podle něho se má o tom, jaké komponenty se budou ve Vrchlabí v následujících letech vyrábět, rozhodnout do konce roku 2012. Do podzimu se tam montovala první generace Škody Octavia, jejíž výroba skončila 9. listopadu 2010.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
22. 12. 2010 20:58
Re: ???
alebo v Malajzii....a aj Seat bude chcieť niečo vyrábať...
Avatar - JGucci
22. 12. 2010 10:46
???
Me by zajimalo, kam tu produkci chteji nanahnat - v MB se ma vyrabet uz i ta nova Felicie, ale i kdyby automobilka zavedla 3 smeny, tak to bude tesny. A znamenalo by to, ze si automobilka od pristi generace Fabie neslibuje vetsi prodeje nez ted, coz je smutne!
A kde hodlaji vyrabet nastupce Roomsteru a pripravovane modely jako 7-mistny VAN nebo XL SUV ? - V Rusku?? = Bravo odbory!!! :no:
22. 12. 2010 08:29
Re: Octavia..
Když si to přečteš pořádně, tak je tam psaný v příštích letech, že... ;-)
22. 12. 2010 08:20
Octavia..
A mimo jiné se tam montuje ještě další model, že..