Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto registruje 87.000 dokončených konfigurací nového Superbu

Jan Mička
Diskuze (46)
Konfigurátor automobilky Škoda slaví úspěchy. Aktuálním tahákem je nový Superb s více než 87.000 dokončenými konfiguracemi za méně než dva měsíce.

Konfigurátory usnadňují výběr automobilů již řadu let. V dnešní době je už zcela běžné „proklikat“ se celou nabídkou dříve, než vyrazíte k prodejci, protože už předem víte, co konkrétně žádat. Pak už zbývá pouze dohodnout cenu, ale to je zase trochu jiná písnička.

Jeden z nejvyspělejších konfigurátorů na našem trhu patří Škodě Auto, která s ním slaví úspěchy. 29. dubna byl spuštěn konfigurátor nového Superbu, a do 24. června, tedy po necelých dvou měsících, mu značka napočítala 87.000 dokončených konfigurací. S 68.000 konfiguracemi v daném období si nevedla špatně ani nová Octavia (liftback i kombi), a na třetím místě je Fabia (62.000 dokončených konfigurací). Do výsledků už promlouvá také Superb Combi, u kterého zatím Škoda registruje více než 500 závazných objednávek.

„Těší nás neutuchající zájem, který nový Superb krátce po jeho uvedení na domácí trh budí,“ říká Luboš Vlček, ředitel prodejní organizace Škoda Auto Česká republika. „Již předchozí generace modelu Superb byla lídrem ve vysoce prestižním a silně konkurenčním prostředí střední třídy, nový model tuto pozici dále upevňuje a výrazně překonává. Momentálně registrujeme takřka 2500 závazných objednávek a věříme, že s ohledem na příchod karosářského provedení kombi, bude zájem zákazníků dále růst,“ doplňuje Luboš Vlček.

Ovládání Škoda Car Configuratoru je velmi jednoduché. V postupných krocích si klasicky vybíráte motory, převodovky, výbavovou linii, litá kola a celou řadu doplňků, které by vašemu automobilu neměly chybět. V poslední době navíc do nabídky přibyly položky jako prodloužená záruka, paket Mobilita Plus, a aktuálně se rozšiřuje také o prvky originálního příslušenství.

Trojrozměrná vizualizace umožňuje prohlédnout si automobil ze všech stran, okamžitě tedy víte, nač se můžete těšit. Se službou Škoda Finance navíc vidíte nejen aktuální cenu vozu, ale také orientační měsíční splátku díky propojení se společností ŠkoFIN.

Jan Mička
Diskuze (46)
1. 7. 2015 17:22
Re: to je zase ulet clanek
Já také. Ale za sekci s příslušenstvím nebo výbavou normálně nejdu. A můj předpoklad by byl, že je to normální pro člověka, který jen okukuje. Maximálně se můžeš podívat na aktuální možnosti financování, ale to snad nebudeš dělat s každou konfigurací.
30. 6. 2015 20:04
Re: to je zase ulet clanek
no, to je legitimni dotaz. jako dokoncit chapu tu posledni ukon pred tim kontaktovanim prodejce/ulozenim/vytisknutim.
Avatar - grifith
30. 6. 2015 19:16
Re: ze zvedavosti jsem kouknul
Vůbec nechápu, co se tu řeší. Je několik možných přístupů, pokud se ti líbí americká metoda nabídek, co ti brání si "ameriky" kupovat? Nemáš prachy na plně vybavený Superb? Ok, tak jdeš do něčeho, na co zrovna máš...
Avatar - Emel
30. 6. 2015 15:15
Re: superb
Nerozumím řeči tvého kmene... jaký tříválec?
30. 6. 2015 14:48
Re: ze zvedavosti jsem kouknul
Tak asi jako ty chce jen hodne lidi vedet, na kolik ten cesky zazrak vyjde.
Ta fotka z konfiguratoru je docela strasidelna, cesky zazrak na pomezi luxusni tridy a na fotce oholena OIII s jinymi svetlomety. Design docela slabota, coz je videt prave na tom zakladu. Aby to vypadalo, tak to bude chtit slusny priplatky presne jak rikas a to pak nema moc smysl.