Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto rozšířila výrobu zadních náprav pro nové modely

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dnes uvedla do provozu rozšířenou linku na výrobu zadních náprav pro své nové modely.

Z dosavadních 1000 náprav vzrostla denní kapacita na 1700 vyrobených kusů. ČTK o tom informoval mluvčí automobilky Rudolf Dreithaler.

Výrobní linka závodu v Mladé Boleslavi byla prodloužena na 60 metrů, některé činnosti byly plně automatizovány. Již před několika měsíci byla uvedena do provozu nová linka pro montáž předních náprav. Vedle těchto součástí vyrábí závod také převodovky a motory pro modely značky Škoda.

"Investice je důležitým opatřením v rámci růstové strategie Škody. Do roku 2018 chce automobilka své celosvětové prodeje zvýšit minimálně na 1,5 milionu vozů ročně," uvedla automobilka v tiskové zprávě. Letos od ledna do listopadu přitom firma již prodala rekordních 816.000 aut, což představuje meziroční růst o 16 procent. Zároveň to bylo víc než za celý loňský rok.

Škoda Auto chystá v příštích letech svou největší modelovou ofenzivu. V nejbližších dvou až třech letech podle dřívějšího vyjádření předsedy představenstva Winfrieda Vahlanda představí každých šest měsíců nový vůz.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
17. 12. 2011 18:36
Re: Foto
Já si říkám, proč na článek o škodovce upozorňuje fotka s asi s Citroenem C1. >:D
Avatar - Rubb
17. 12. 2011 17:26
Re: Foto
Nepleteš se - na 100% je to z TPCA a ne ze Škody ... ke článku o škodovce bych taky čekal foto ze škodovky... :-!
Avatar - Trábošík
17. 12. 2011 17:05
Foto
Další krok k zvýšení produkce. Těším se na následujících zhruba deset let, kdy bude představena celá škála nových modelů.

Jen bych měl výhrady ohledně fotky v úvodu. Pokud se nepletu, jedná se o foto z TPCA. V článku se ale píše o Škodě. Možná by stálo za to, aby to redakce změnila. Díky