Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda chce ztrojnásobit odbyt operativního leasingu pro soukromníky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Letošní plán o odbytu operativního leasingu značky Škoda předčil očekávání. Automobilka však připravuje novinky také pro firmy.

Škoda chce v příštím roce zvýšit počet vozů, které používají soukromí zákazníci v rámci operativního leasingu, a to z letos předpokládaných 1000 aut na 3000 vozů. Na setkání s novináři to řekl ředitel prodejní organizace Škody v ČR Luboš Vlček. Od června, kdy Škoda spustila nabídku dvouletého operativního leasingu, získala 691 zákazníků. Nejčastěji si lidé pronajímají model Yeti. Průměrný věk klientů je 37 let. Nejmladšímu je 19 a nejstaršímu 81 let.

"Nabídku hodláme dále rozšiřovat. Vedle Fabie nabídneme i více variant motorizací a výbav," uvedl Vlček. Vrácené vozy se poté stanou zdrojem kvalitních ojetin, které budou autorizovaní prodejci nabízet v rámci programu Škoda Plus. Do toho má být do konce letošního roku zapojena stovka prodejců.

Vedle zvýšení „odbytu“ operativního leasingu pro soukromníky plánuje Škodovka usnadnění nákupu vozů také firemním klientům. V rámci tuzemské prodejní sítě vybuduje čtyřicet center pro prodej aut do flotil, což však vyžaduje spolupráci také ze strany prodejců, budou muset od příštího roku plnit zvláštní kriteria.

Škoda má v současnosti v tuzemsku kolem 230 prodejních míst. Jejich počet by se měl ale v budoucnu snížit na zhruba 200. Firemním prodejem by se tak zabývala zhruba pětina prodejců. Ti budou muset plnit specifické standardy ohledně vyškoleného personálu, prodejních prostor, servisní kapacity, otevírací doby a podobně.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)