Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Citigo vyráží do světa, prodej v Evropě zahájen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
V prvních dnech letošního června vstupuje nejmenší zástupce mladoboleslavské automobilky na evropský trh.

Premiéra Škody Citigo se odehrála prostřednictvím oficiálního internetového odhalení na konci září loňského roku a o měsíc později se začátkem listopadu rozběhl prodej na domácím trhu. Zákazníci tehdy mohli objednávat pouze vozy s třídveřovou karoserií.

Pětidveřové Citigo bylo opět prostřednictvím internetu odhaleno začátkem letošního roku a jeho výstavní premiéra se odehrála v březnu na autosalonu v Ženevě. Ve stejnou dobu byl zveřejněn i ceník pro český trh a prvních vozů se majitelé dočkali na přelomu března a dubna.

Nyní vstupuje Citigo i na evropský trh. Například v Německu se na autosalonu v Lipsku, probíhajícím od 2. do 10. června odehrává zdejší národní premiéra tohoto modelu a zároveň byl spuštěn prodej.

Na německém trhu je Citigo samozřejmě nabízeno s třídveřovou i pětidveřovou karoserií. Zákazníci zde mají na výběr ze čtyř stupňů výbavy. Základní provedení Easy je k dispozici pouze s třídveřovou karoserie a u verzí Active, Ambition a Elegance jsou stejně jako na českém trhu k dispozici obě karosářské verze. Ceny Škody Citigo na německém trhu začínají od 8.890 euro (zhruba 230.000,- Kč).

Prodej Škody Citigo startuje v těchto dnech i ve Francii, kde nesou stupně výbav stejná označení jako na domácím trhu a v Německu. Ve Velké Británii se Škoda Citigo nabízí od 1. června ve výbavách označených S, SE a Elegance. Ceny na tomto trhu začínají od 7.630 britských liber (okolo 197.000,- Kč).

JAKE.AUTO.CZ: Škoda Citigo (přehled článků)

Škoda Citigo patří s délkou 3,56 m, šířkou 1,64 m a výškou 1,48 m k nejkompaktnějším vozů ve své třídě. Paleta pohonných jednotek nabízí tříválec 1,0 MPI o výkonu 44 nebo 55 kW. Na českém trhu jsou obě karosářské verze k dispozici s výbavami Active, Ambition a Elegance. Ceny začínají na částce 179.900,- Kč za třídveřové provedení s výbavou Active.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
4. 6. 2012 14:27
Re: Nelíbí
Panda je hrackarska a preto si ju kupuju ludia od 20 do 100rokov....
no daj este jednu perlu.
Skor by som povedal, ze malokto si kupi male auto, ktore sa vyrazom ide hrat na limuzinu, lebo to vyzera divne.
Este to Mii vyzera najlepsie z tej trojky, ale inak hroza. Jedine zadarmo.
Avatar - Ronault.
4. 6. 2012 01:40
Re: Nelíbí
Tehdy to zase až tak nudný tvar nebyl, ne revoluce, ale taky ne nuda
3. 6. 2012 21:19
Re: K tomu mám jen dvě slova ...
:yes:
Avatar - WinDiesel
3. 6. 2012 19:30
Re: Nelíbí
Zdá se že těchto lidí se zatím, třeba v ČR mnoho nenašlo. A těch pár, co se našli, si Citigo koupili místo Fábie.
Nemyslím si, že to bude pro Škodovku úspěšný model. Ty nudné hrany rychle zastarají.
3. 6. 2012 18:32
Re: Nelíbí
v pande a aygu si mel dojem ze mas najednou poradnyho lofasa? >:-[]