Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Deutschland staví nové sídlo importu

Diskuze (0)
Škoda Auto Deutschland položila základní kámen nové budovy, ve které bude sídlit společně s německým zastoupením SEATu. Otevření je plánováno na duben 2011.

Nové sídlo Škoda Auto Deutschland vyroste ve městě Weiterstadt, které leží jižně od Frankfurtu nad Mohanem. Německé zastoupení naší automobilky zde sídlí v pronajatých prostorách již od roku 1991, stěhování tedy bude v rámci jednoho města do vlastní nemovitosti.

Okolí Frankfurtu je mezi německými importéry oblíbenou lokalitou. Kromě toho, že v nedalekém Rüsselsheimu sídlí automobilka Opel, umístily svá zastoupení do blízkosti Frankfurtu také například Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Honda, Kia, Mitsubishi nebo Subaru.

Nová budova bude stát vedle dálnice A5. Staví se na pozemku o rozloze 13 tisíc m2. Samotné sídlo bude mít pět podlaží o celkové výměře 11 tisíc m2 a bude jej obklopovat parkoviště pro 530 aut. V kancelářích bude pracovat celkem 400 zaměstnanců řídících německé aktivity obou automobilek.

Stavbu provádí společnost Lang & Cie. Real Estate AG, architektonický návrh je výsledkem práce frankfurtského studia Neumann Architekten GmbH. V budově se uplatní úsporné technologie, například vytápění a ochlazování pomocí geotermální energie.

Diskuze (0)