Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda dnes po dovolené znovu spustí výrobu Octavie a Rapidu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Dvoutýdenní celozávodní dovolená končí, výrobní linky se opět rozjedou.

Škoda Auto začne dnes večer postupně obnovovat výrobu po dvoutýdenní celozávodní dovolené. První se rozjede linka pro Rapid a Octavii v Mladé Boleslavi. Uvedli to zástupci společnosti. Linka pro Octavii a Rapid má od letoška zvýšenou výrobní kapacitu z 800 na 1200 aut denně.

O týden později se v hlavním výrobním závodě v Boleslavi rozjede další linka, kde se vyrábí model Fabia. K té se v polovině srpna přidá výroba nové karosářské verze Rapidu pod označením Spaceback. V neděli 4. srpna obnoví automobilka výrobu modelů Superb a Yeti v Kvasinách. Produkce Roomsteru se rozjede následující den.

Odstávku využila Škoda ke stavebním pracím a modernizaci provozů. V Boleslavi šlo především o přípravu výroby Spacebacku, v Kvasinách pak o výstavbu nové svařovny a související infrastruktury. Vrchlabský závod automobilky během dovolené provedl technologické úpravy související s rozšiřováním výrobních kapacit automatické převodovky DQ 200. Na podzim má mít Škoda k dispozici plnou výrobní kapacitu až 1500 převodovek denně.

Intenzivní stavební a přípravné práce se uskutečnily i ve vývojovém a technologickém centru automobilky v Česaně v Mladé Boleslavi, kde pokračuje výstavba nového konstrukčního a testovacího centra motorů. V novém centru bude Škoda vyvíjet a testovat nové benzínové motory určené i pro další značky skupiny Volkswagen. Jde o jednu z největších investic do rozvoje vývojových kapacit v rámci celé ČR.

Některých provozů se celozávodní dovolená netýkala. Šlo například o hutní závod a kovárnu v Mladé Boleslavi, kde výroba běží prakticky nepřetržitě. Zaměstnanci těchto provozů si nevyberou dovolenou najednou, ale budou se průběžně střídat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
29. 7. 2013 10:14
zajímavé
takže Toledo tam tedy vyráběli pořád a na Rapida a Octavku si vzali dovolenou >:D