Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Electric: Nové trolejbusy pro České Budějovice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Škoda Electric dodá pro České Budějovice celkem jedenáct nových trolejbusů. Tamní dopravní podnik díky tomu získá do svého vozového parku nové zástupce osmnáctimetrového typu 27 Tr.

Škoda Electric dodá na jih Čech během třetího čtvrtletí příštího roku nové trolejbusy za více než 180 milionů korun.

Radek Kapr, obchodní manažer Škody Electric k tomu uvedl, že do Českých Budějovic bylo v minulosti dodáno už více než třicet trolejbusů. Poslední z nich pak byl předán v letošním roce.

Plzeňská společnost v rámci výroby jedenácti trolejbusů typu 27 Tr použije poprvé pro českého zákazníka novou generaci karoserií. Tato vozidla mají vedle moderního designu vynikat vysokým komfortem pro cestující i řidiče.

Trolejbusy Škoda Electric 27 Tr pro České Budějovice budou disponovat trakčními bateriemi pro pohon v místech bez trolejového vedení a v jejich výbavě bude vedle klimatizace i moderní informační systém.

Škoda Electric aktuálně pro České Budějovice vyrábí jedenáct devítimetrových elektrobusů, které plánuje dodat v průběhu prázdninových měsíců roku 2018. Tyto vozy jsou unikátní svým řešením.

Elektrobusy se budou pravidelně a krátce nabíjet pantografem přímo ze stávající trolejbusové troleje přibližně každých 50 km. K tomuto účelu jsou vybaveny galvanicky odděleným nabíječem přímo na vozidle.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)