Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Electric pověřena údržbou trolejbusů pro Bratislavu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Škoda Electric po úspěšné dokončení dodávky 120 trolejbusů získala i pověření provádět jejich údržbu.

Bratislavskému dopravnímu podniku bylo společností Škoda Electric v období od dubna roku 2014 do konce letošního září dodáno sedmdesát vozidel Škoda 31 Tr a padesát vozů Škoda 30 Tr.

Před koncem roku 2015 plzeňský podnik oficiálně oznamuje, že v rámci kontraktu na dodávku těchto trolejbusů získal i pověření provádět po dobu osmi let údržbu všech těchto vozů přímo na místě v bratislavském podniku.

Karel Majer, ředitel obchodu Škoda Electric, k tomu uvedl, že o sto dvacet trolejbusů se v Bratislavě postará 36 zaměstnanců plzeňské firmy. Pracovat mají ve dvou depech, v nichž se odehrává servis a údržba vozidel.

Společnost Škoda Electric právě díky údržbě vozidel přímo u klienta získává důležité informace a znalosti z provozu, které se promítají do vývoje nových vozů.

Škoda Transportation uvádí, že význam její servisní činnosti v posledních letech roste. Mezi nejvýznamnější kontrakty společnosti patří full servis vozů pražského metra na trasách A a B, kde společnost již pátým rokem zajišťuje opravy, údržbu a úklid souprav. Ty v minulosti vznikly rekonstrukcí a modernizací původních vozů metra právě v dílnách Škody Transportation.

Největší servisní činnost zajišťuje Škoda v Plzni, kde postavila a provozuje nové depo pro trolejbusovou a autobusovou flotilu tamního dopravního podniku PMDP. Zajímavou zakázkou v oblasti servisu pro Škodu Transportation je i péče o tramvajovou flotilu v italském Cagliari, kam Škoda rovněž dodávala svá vozidla.

Marek Herbst, generální ředitel Škoda City Service a šéf Full Servisu Praha ve Škoda Transportation, k tomu dodal, že se společnost v současnosti zaměřuje na zahraniční trhy a chce full servis dodávat společně se svými výrobky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Mangalica
18. 12. 2015 17:43
Re: Tak to im držím palce
No nevím, 31 Tr jezdí po Brně už nějakou dobu a nemyslím, že by s nimi byly nějaké problémy...
Avatar - pumpkin
18. 12. 2015 12:03
Tak to im držím palce
Z tohtoročnej dodávky 120 kusov je už 13 odstavených. 30TrDG sú takou malou tragédiou a Bratislava sa zas stala pokusným králikom, nikde inde myslím predtým nejazdil tento typ.
Nedávno sa už aspoň podarilo rozchodiť staršie duobusy 25Tr-ky, lebo zo šiestich už jazdila len jedna, ďalšie stáli odstavené