Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia Monte Carlo: Akční model k výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (130)
110 let aktivního zapojení v motorsportu je potřeba oslavit. Škoda tak činí touto akční Fabií.

Škoda Fabia Monte Carlo bude nabízena v provedení hatchback. Tento akční model nabídne dynamický vzhled s černými doplňky na exteriéru, interiér RS a standardním prvkem výbavy bude sportovní podvozek.

Provedení Monte Carlo charakterizuje černě lakované plastové lemování spodní části

karoserie, černá střecha a kryty zpětných zrcátek, černá mřížka chladiče a zatmavené

světlomety. Černý lak dostanou i kola z lehké slitiny Comet o průměru 16 palců.

V případě interiéru si zájemci o tuto sportovně laděnou Fabii mohou vybrat mezi kompletně černým provedením nebo kombinací černé s červenými středy sedadel a výplněmi dveří.

Obě varianty mají černé čalounění stropu, sportovní sedadla, malý kožený paket (volant potažený perforovanou kůží s červeným obšitím, madlo ruční brzdy a manžeta řadicí páky - pro interiér v červené barvě taktéž s červeným obšitím), lišty na prazích a kovové kryty pedálů.

Výbava vychází z provedení Ambiente. V závislosti na trhu se bude novinka prodávat se záehovými motory 1,2 HTP(44 kW), 1,2 12V HTP (51 kW), 1,4 16V (63 kW) a 1,2 TSI v obou výkonových variantách (63 kW a 77 kW). Vznětové motory budou zastupovat 1,2 TDI CR s výkonem 55 kW a 1,6 TDI o výkonech 55 kW, 66 kW a 77 kW. Všechny Fabie Monte Carlo budou vybaven manuální převodovkou.

Sportovně laděný model Fabia Monte Carlo připomíná úspěchy značky Škoda v motoristickém sportu. Veřejnosti se poprvé představí na stejnojmenné rallye, na níž závodní Fabia S2000 dosáhla vynikajících výsledků. Při svém debutu v roce 2009 zde dojela čtvrtá a o rok později obsadily vozy z Mladé Boleslavi druhé, třetí a páté místo.

Výstavní premiéra Fabie Monte Carlo se odehraje na březnovém autosalonu v Ženevě, ale zákazníci si tento model budou moci objednávat již od února.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (130)
Avatar - Trábošík
15. 1. 2011 17:33
Re: Přál bych si jednou diskuzi na úrovni
Chtěl jsem na to prostě jen poukázat a alespoň jednou to sem napsat. Je mi jasné, že to tím nezměním, ale svůj názor jsem na to vyjádřil.
14. 1. 2011 21:20
Re: Neviem si pomôcť
to velke K na konci ti vcelku sedi trtdelko.. >:-[] >:-[] >:-[]
14. 1. 2011 21:11
Re: Přál bych si jednou diskuzi na úrovni
Tak se tím až zas tolik netrap a nebo čti diskuze, kde se neřeší "ožehavá" témata....
14. 1. 2011 21:06
Re: Neviem si pomôcť
U takovejch klaunů, jako seš ty není ani tak těžký tě ztrapnit, špageto, nicméně nemám chuť ani náladu se tebou zabývat. Na to seš příliš velká nula >:D
14. 1. 2011 12:40
Re: Neviem si pomôcť
Naprosto souhlasím, ten motor je na prd. Celkem dost jsem jich viděl vylágrovaných. Čím to asi bude? Proti malému obsahu nic nemám, když bude mít koně, ale tenhle motor je dobrý akorát tak do ještěrky :-)