Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq Coupe: Pro zákazníky yetiho?

Michal Fokt
Diskuze (10)
SUV Karoq prý cílí na trochu jinou klientelu, než dosavadní yeti. A co by jeho majitelé říkali na stylovější variantu s klesající zádí?

Aniž bych musel vypracovávat nějaký průzkum, troufám si tvrdit, že vůz Škoda Yeti kupovali v zásadě dva typy lidí. Ti, co chtěli SUV od Škody a ti, kterým se líbil sympaticky drsňácký design auta, přičemž obě skupiny musely být smířeny s tím, že je to auto malé a úzké. Takže se vlastně ani nedivím, že Škoda říká, že nástupce Karoq je pro jinou sortu lidí. Do jisté míry určitě.

I nadále si jej koupí lidé, kteří chtějí SUV z Mladé Boleslavi. A potom se pro něj rozhodnou ti, kterým "vypadne" dobře z nějakého srovnávacího koše, zohledňujícího prostornost, výbavu a motorizace. Naopak téměř jisté je, že po něm asi nikdo nepůjde kvůli designu, jako by dal pan Kabaň všechno do superbu a vše, co následovalo poté, už působí tak nějak... divně.

Maďarského grafika X-Tomi však napadlo udělat z karoqu stylovější verzi Coupe, která by sice zhoršila využitelnost a praktičnost vozu, ale zatraktivnilo by auto po vizuální stránce. Bohužel X-Tomi, jak je jeho zvykem, to trošku odflákl a použil předoboční záběr auta, jenž o jeho vizi zase tak moc neříká. Zadoboční pohled pak úplně chybí.

když už jsme u té přídě, osobně bych se toho tolik nebál, zvlášť když jde o kreaci nezávislého návrháře. Spodní segmenty předních světlometů bych udělal v duchu yetiho kulaté nebo oválné, popřípadě bych je zrušil úplně a přesunul v kulaté formě do předního nárazníku. Pokud jde o vůbec nějaké šance na Karoq Coupé, ty jsou patrně nulové, jakkoli by se jednalo o sympatický počin.

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - Beefcake
26. 5. 2017 00:42
Re: Mudrování
Uplne sproste nahananie poctu clankov.
Pokial viem, samotna Karotka byt nahrada Jetyho, co samozrejme dobre vedia. Takze teraz sa budu analyzovat grafiky, co nemaju s automobilkou nic spolocne ?
Avatar - Jaros71
25. 5. 2017 22:41
Re: Prostornos
Přesně , Yeti před faceliftem byl originální a pěkný.
Bohužel neměl kufr..
Karoq ho nyní má a mohl být o cca 10 cm ještě delší.
Rozhodně tohle kupé Karoq nevypadá ani dobře ani prakticky.
K ničemu. 8-s
25. 5. 2017 19:37
Re: pominu naprostou zbytečnost článku
Jo ta obludná něco6ka od BMW a podobně odpornej Mercedes (ani nevim jak to zvou) mi hnedy přišly před oči když jsem koukal na tenhle "skvost"
Avatar - Missouri
25. 5. 2017 13:11
Voni s tim
snad nepřestanou. Tak dobře, měl bych vhodný název pro tohohle přiblblého mutanta: Škoda Qurva. Zatím je to legrace, úsměv mi ztvrdne, až tu svini potkám na ulici. Ne, tohle je fakt na žalobu. Kdo může sakra potřebovat něco takového? Já vám to řeknu - výrobce a celý automotive byznys. Protože čím větší, tím dražší. Rozuměj vyšší marže. Že je to nevkusné je snad zbytečné připomínat. Jenže co naplat, blbost vládne světu.
Avatar - Mangalica
25. 5. 2017 12:46
Re: Mudrování
Souhlas, celej článek je jeden velkej brept... ;-\